Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul momentului în fotbalul mondial - O legendă a lui Liverpool îî ia apărarea lui Sebastian Colțescu

this isanfield.com
john barnes

Cuvâtul ”negru”, folosit de Sebastian Colțescu într-un meci de Liga Campionilor pentru a-l indica pe un ofocial al Istanbul BB, a creat un imens scandal în fotbalul mondial provocând chiar reacții politice la nivel înalt. Arbitrul român a fost atacat din toate direcțiile iar UEFA a anunțat o anchtă însă legenda lui Liverpool, John Barnes, fost jucător de culoare, îî ia apărarea românului.

John Barnes, fostul mare mijlocas al lui Liverpool, i-a luat, in mod suprinzator, apararea lui Sebastian Coltescu, dupa ce arbituru roman a declansat un scandal la meciul PSG - Istanbul BB, din Champions League. Acesta a fost acuzat ca folosit un termenul rasist "negro" in privinta secundului turcilor, Pierre Webo, pentru a-i arata centralului Ovidiu Hategan cine trebuia eliminat de pe banca oaspetilor, in timp ce arbitrul craiovean a motivat ca a spus "ala negru" si ca termenul nu este unul rasist in limba romana, notează sport.ro.

Ministrul Ionuț Stroe reacționează la scandalul declanșat de Sebastian Colțescu: Îmi cer scuze în numele sportului românesc

Barnes, unul dintre cei mai cunoscuti fotbalisti de culoare ai anilor '80 si '90, a scris pe retele de socializare ca acest caz este unul alimentat artificial si ca nu vede un act grav de exprimare rasista in atentionarea lui Coltescu. "Daca ar fi o singura persoana alba intr-o camera sau intr-un grup... Cum altfel ai descrie acea singura persoana alba sau neagra din acel grup? Demba Ba a spus ca, daca ar fi fost alb, nu ar fi spus sa se duca la tipul alb... Daca ar fi 5 antrenori negri si 1 antrenor alb... el ar fi spus 'cel alb'... Ce altceva ar fi trebuit sa spuna? Si chiar daca a spus 'negro'... Daca acesta este cuvantul in limba romana pentru om de culoare... Ce este gresit in exprimarea sa?", a scris acesta.

John Barnes (57 ani) a evoluat, de-a lungul carierei, la Watford (1981-1987), Liverpool (1987-1997), Newcastle United (1997-1999) si Charlton Athletic (1999), castigand doua titluri de campion, doua FA Cup, un trofeu League Cup si trei FA Charity Shield cu echipa "cormoranilor", fiind declarat cel mai bun jucator din liga in 1988. El are 79 de selectii si 11 goluri pentru nationala Angliei, participand la CM 1986 si 1990, dar si la Euro 1988. Nascut la Kingston, in Jamaica, dintr-o mama jamaicana si un tata din Trinidad-Tobago, acesta a fost inclus in English Footbal Hall of Fame si este considerat unul dintre deschizatorii de drumuri pentru fotbalistii de culoare in fotbalul profesionist britanic, trecand cu succes peste episoade grave de atacuri verbale rasiste pentru a-si construi o cariera de suscces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.