Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pe comasarea alegerilor continuă! George Simion e foc și pară: 'Se împiedică accesul AUR'

George Simion

Preşedintele AUR, George Simion, a criticat din nou, marţi, proiectul ordonanţei de urgenţă privind comasarea alegerilor, susţinând că prin prevederile acesteia se împiedică accesul reprezentaţilor partidului său în secţiile de vot.

"Avem probleme legate de redactarea acestei ordonanţe de urgenţă. Am văzut diferitele forme de redactare ale ei şi, în opinia noastră, este destinată şi are o dedicaţie specială pentru opoziţie. În momentul în care ai o regulă legată de prezenţa oamenilor în secţiile de vot şi schimbi această regulă ar trebui să existe o justificare. Până acum, partidele care aveau reprezentanţi actuali în Parlamentul European aveau şi reprezentanţi în secţiile de vot. De ce aţi modificat această regulă şi de ce regula este una pentru secţiile de vot din interiorul ţării (...) şi pentru secţiile de vot din afara ţării este regula veche, logică", a explicat Simion, la dezbaterea publică a proiectului organizată la sediul MAI.

El a adăugat că, în condiţiile comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, timp de patru luni vor fi un primar în funcţie şi un primar ales, lucru care "o să creeze un haos, o să creeze foarte multe probleme în administraţiile locale din toată ţara".

George Simion a cerut explicaţii legate de implicarea şi "mai mare" a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în procesul electoral.

"Se vorbeşte în lege de o certificare a membrilor secţiilor de vot, a tuturor membrilor secţiilor de vot. Practic ţi se dă un certificat, vom vedea în normele de aplicare şi în acte normative ulterioare cum se va întâmpla lucrul acesta", a evidenţiat liderul AUR, care a adăugat că nu i se pare normal ca un serviciu secret să se pronunţe asupra membrilor partidelor prezenţi în secţiile de votare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.