Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pestei porcine se mută în Parlamentul European! Contre între europarlamentarii români: 'Eu am obținut 50 de milioane de euro'

Parlamentul European
Deputatul european Siegfried Mureșan iese la atac după ce europarlamentarul PSD Gabriela Zoană a anunțat recent că, în urma discuțiilor purtate în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European cu comisarul pentru Sănătate Vytenis Andriukaitis, a obținut alocarea a 50 de milioane de euro destinate combaterii efectelor pestei porcine.

Lovitură de teatru - Jurnalista ungară, care a stârnit un scandal ce a făcut înconjurul lumii, scapă de pedeapsă

„Europarlamentarii PSD nu au obținut niciun euro în plus pentru fermierii români afectați de pesta porcină africană, față de propunerea de buget a Comisiei Europene din luna mai 2018. Cele 50 de milioane de euro despre care se vorbește în comunicatul de presă citat în articol s-au regăsit atât în propunerea de buget din luna mai a Comisiei, cât și în scrisoarea rectificativă de buget a Comisiei din luna octombrie. Într-adevăr, Guvernul Dăncilă și Consiliul UE votaseră tăierea a 8,5 milioane de euro la această linie bugetară, tăiere care a fost respinsă de Parlamentul European.
Singurii bani în plus pentru fermierii afectați de pestă porcină, față de propunerea Comisiei din luna mai, sunt cele 50 de milioane de euro pe care le-am votat în Parlamentul European, în urma amendamentelor mele, pentru a fi alocate către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectați de pesta porcină africană. La această linie, Comisia Europeană propusese inițial zero euro.
Așadar, prin amendamentele mele, eu am obținut 50 de milioane de euro în plus pentru fermierii afectați de pesta porcină africană față de propunerea Comisiei din luna mai, în timp ce europarlamentarii PSD au obținut zero euro în plus.”, transmite europarlamentarul Mureșan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.