Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul petrecerilor de la Downing Street: Boris Johnson a prezentat scuze, dar exclude o demisie

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat scuze luni în Parlament, promiţând că va învăţa lecţia, dar a exclus o demisie, după publicarea unui raport administrativ conform căruia a fost vorba de "erori de leadership" în scandalul petrecerilor de la Downing Street din timpul izolării, relatează AFP.

"Îmi pare rău pentru lucrurile pe care nu le-am făcut corect şi îmi pare rău pentru modul în care a fost tratat subiectul", a declarat liderul conservator în faţa deputaţilor.

Citește și: Poliţia din Marea Britanie cenzurează un raport în dosarul 'Partygate'

"Înţeleg şi voi remedia" situaţia, a adăugat el, promiţând schimbări administrative în gestionarea Downing Street.

El a dat asigurări că guvernul său rămâne "demn de încredere", insistând asupra realizărilor pro-Brexit, asupra reuşitei campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului sau chiar asupra răspunsului la criza ucraineană.

"O să mă apuc de treabă", a mai spus el, în contextul în care se află într-o poziţie delicată, apărând tot mai multe apeluri la demisie, inclusiv din rândul majorităţii sale conservatoare, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Scandal cât regatul: Poliția britanică a închis ochii la petrecerile din pandemie ale miniștrilor - Boris Johnson e aproape de demitere

Un raport extrem de aşteptat despre petrecerile organizate în timpul izolării la Downing Street, reşedinţa şi biroul premierului Marii Britanii, a evidenţiat luni "erori de leadership şi de judecată" şi a subliniat că trebuie învăţate "imediat" lecţiile din acest scandal.

Cerându-i încă o dată demisia, liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a declarat luni despre premier că este un "om fără ruşine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.