Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pliantelor AUR ia amploare: 'Sunt interzise manifestările și propaganda de natură politică'

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Scandalul pliantelor AUR ia amploare: 'Sunt interzise manifestările și propaganda de natură politică'

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este acuzată de mai multe voci din spațiul public de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţie fluturaşi cu diferite mesaje. După reacția rectorului SNSPA, Remus Pricopie, care îl acuză pe George Simion că a început „calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităților”, acum a venit rândul ministrului Educației, Ligia Deca, să acuze AUR că încalcă „principiile democrației”.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a condamnat acțiunea AUR: „

Spun, cu fermitate, NU propagandei politice în școli și universități!

Acțiuni de propagandă politică, precum cea desfășurată de reprezentanții AUR la deschiderea anului universitar, încalcă nu doar prevederi legale, ci și principii ale democrației.

Trebuie să respectăm, cu toții, neimplicarea politicului în instituțiile de învățământ! Atât Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cât și Legea învățământului superior nr. 199/2023 stabilesc principii prin care sunt interzise manifestările și propaganda de natură politică.

Dincolo de prevederile legale, din respect pentru actul educațional, este datoria noastră, a fiecăruia, să lăsăm instituțiile de învățământ să fie ceea ce ele au menirea să fie: spații ale învățării, în toate formele ei, în care propaganda politică nu își găsește locul!”, a spus Ligia Deca.

AUR își asumă integral acțiunea

Liderul AUR, George Simion a afirmat că mesajele transmise în pliante sunt asumate în totalitate.

”A ieşit iureş cu pliantele distribuite de noi la SNSPA. Dar nu văd care ar fi acuzaţiile. Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat. Nu îi îndemnăm explicit să renunţe la facultate, în general, ci dacă se poate, la facultatea unde domnul rector, ca şi domnul decan Pârvulescu, aleg să facă partizanat politic. Trăim încă într-o ţară liberă, nu în epoca în care această universitate se chema Ştefan Gheorghiu. Ştiu, n-ai zice că nu se mai cheamă „Ştefan Gheorghiu” după comportamentul domnilor Pricopie şi Pârvulescu.

Pentru mine, ca român, un model de rector luminat este academicianul Ioan-Aurel Pop sau profesorul Marga”, a transmis liderul AUR.

Potrivit acestuia, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, ”alege să arate că nu vrea să facă parte din tagma rectorilor luminaţi, ci din cea a cenzorilor de tristă amintire”.

”Dl. Pricopie spune că în unităţile de învăţământ nu se face „prozelitism politic”, dar primul care încalcă această regulă este chiar el. În orice caz, poate vrea să spună „propagandă politică”, prozelitismul e doar religios. Dar s-a încurcat în cărţile de ateism ştiinţific şi şi-a dat arama pe faţă”, a mai transmis Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.