Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul presiunilor făcute de Ungaria pentru gazul din Marea Neagră ajunge în SUA! Mesajul FERM transmis de George Maior

George Maior

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a avut o întâlnire cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, în cadrul căreia a atras atenția asupra faptului că Ungaria trebuie să înțeleagă importanța exploatărilor de gaz de la Marea Neagră și să acționeze constructiv.

“Valorificarea resurselor naturale ale României în folosul țării noastre este un obiectiv prioritar. În acest context, am încredere că exploatarea gazelor naturale din sectorul offshore și onshore și mai ales proiectele strategice derulate la Marea Neagră vor fi un succes pentru economia și securitatea României.În contextul discuțiilor avute cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, am prezentat stadiul realizării segmentului românesc al gazoductului BRUA, exprimându-mi speranţa ca statele participante în acest proiect, și mai ales Ungaria, să îşi respecte angajamentele asumate la nivel guvernamental, în faţa partenerilor şi a Uniunii Europene", a declarat George Maior, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ambasadei României în SUA.

Ambasadorul român cataloghează proiectul ca fiind unul de succes și atrage atenția asupra poziției Ungariei.

Strategia PNL pentru europarlamentare - Criteriile şi procedura privind desemnarea candidaţilor, modificate

"De asemenea, am arătat faptul că Ungaria trebuie să înțeleagă importanța exploatărilor de gaz de la Marea Neagra și să acționeze constructiv, evitând acțiuni sau mesaje incorecte care pot genera confuzii nocive pentru întregul proiect. În plus, am precizat că România are potențialul istoric, geografic, economic și strategic de a deveni un hub regional în domeniul energiei. În ceea ce privește cadrul legislativ din România privind noile exploatări de gaz natural, am reiterat convingerea că procesul urmează un curs firesc, echilibrat și constituțional, în interesul României, care să țină cont de condițiile de succes economic de care are nevoie țara noastră, precum și investitorii implicați. În cadrul discuțiilor avute cu secretarul american al energiei mi-am exprimat convingerea că va fi un proiect de succes care va aduce beneficii multiple României și va avea un impact major asupra creșterii nivelului securității energetice a țării noastre și a regiunii. De asemenea, secretarul energiei mi-a confirmat interesul de a participa la Summit-ul la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018.”, mai spune Maior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.