Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul privatizării apei apare într-o țară cu o mare comunitate de români, se cere referendum

captura Facebook
conducte Termoenergetica
Greva este aproape inevitabilă în lunile următoare cu privire la planurile guvernului de a transfera aproximativ 3.500 de angajați de la autoritățile locale către Irish Water, a avertizat un sindicat din Irlanda. Fórsa a sugerat că acum este doar o chestiune de timp pana când va avea loc greva și că „nu va permite mutarea forțată a personalului (serviciului de apă) de la autoritățile locale, la cele private”. Sindicatul a spus că există un „decalaj uriaș” între planurile guvernamentale privind Irish Water și protecția pe care o vor lucrătorii.
Vorbind înaintea conferinței Fórsa, miercuri, secretarul național al sindicatului, Peter Nolan, a spus că este „aproape imposibil” să se vadă cum ar putea fi rezolvată diferența dintre părți. El a susținut că angajamentul dintre sindicate, guvern, Irish Water și consilii a fost „slăbit până la incapacitate”. Fórsa a declarat că guvernul a subliniat inițial planurile de a aduce lucrătorii autorităților locale sub controlul Irish Water încă din 2017.
Acesta a declarat că autoritățile locale au furnizat în prezent servicii de apă către Irish Water pe baza unor acorduri de servicii care durează până în 2025. Cu toate acestea, a spus că guvernul dorește să renunțe la aceste aranjamente și să rămână la o singură autoritate de apă în acest an.
Fórsa a spus că personalul autorităților locale nu va fi de acord cu niciun transfer către Irish Water în absența unui referendum care să sprijine proprietatea publică și controlul asupra utilității.
Sindicatul a declarat că personalul autorităților locale se teme din ce în ce mai mult că propunerea „va fi o piatră de temelie pentru privatizarea apei, cu excepția cazului în care are loc un referendum”.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.