Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul SUA-China pe tema Taiwan are efecte imediate: Acţiunile producătorilor de semiconductori au scăzut

https://citywireselector.com/news/semiconductor-valuations-make-sector-hard-to-justify-tech-outperformer/a1515871
semiconductori

Acţiunile producătorilor de semiconductori au scăzut marţi la nivel mondial, pe fondul tensiunilor sporite dintre SUA şi China legate de vizita în Taiwan a preşedintelui preşedintelui Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, transmite Reuters, potrivit news.ro.

China consideră că vizita lui Pelosi, un critic de lungă durată al Beijingului, trimite un semnal încurajator susţinătorilor independenţei din Taiwan şi a avertizat în mod repetat împotriva acesteia.

Taiwanul găzduieşte cel mai mare producător de semiconductori din lume pe bază de contract, Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) şi un alt producător important, United Microelectronics (UMC).

Acţiunile celor două companii au scăzut cu 2,4%, respectiv 3%.

Acţiunile taiwaneze au coborât cu 1,6%, marcând cea mai mare scădere procentuală din ultimele trei săptămâni, în timp ce acţiunile chineze au înregistrat cel mai mare declin din mai bine de două luni, din cauza tensiunilor geopolitice tot mai mari.

”Acţiunile producătorilor de cipuri sunt cu adevărat expuse în Asia. Unele dintre ele, în special companiile de echipamente pentru semiconductori, au 70% din vânzările lor în acea regiune, aşa că este o afacere mare pentru ei", a declarat Jack DeGan, director de investiţii la Harbour Advisory.

Acţiunile producătorilor de cipuri din SUA, inclusiv Nvidia, Intel, Qualcomm şi Micron Technology, au scăzut cu 0,7% - 1,9%.

Indicele Philadelphia SE Semiconductor a scăzut cu 1,1%.

În Europa, titlurile bInfineon a coborât cu 1%, în timp ce acţiunile firmelor olandeze ASML, ASMI şi BESI au scăzut cu 2% - 3%.

”Este puţin probabil ca impactul pe termen lung să fie semnificativ dacă situaţia nu escaladează, ceea ce nu ar fi aşteptarea mea în acest moment”, a declarat Andrea Cicione, şdirector de strategie la firma TS Lombard din Londra.

Avioane de război chineze au zburat marţi pe linia care desparte strâmtoarea Taiwan, cu puţin înainte de sosirea aşteptată a lui Nanci Pelosi.

Acţiunile Xi'an Tian He Defense Technology, un producător chinez de echipamente de apărare, au crescut cu 20%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.