Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Tudose–Dragnea, perdea de fum pentru teme mai grave?

digi24

Așteptând toți cu nerăbdare să vedem fumul alb ieșind din sediul de pe Kiseleff și apoi să îi vedem pe Dragnea și Tudose ieșind îmbrățișați și mai uniți ca niciodată, haideți să facem un mic exercițiu de imaginație, deloc greu, și să vedem ce s-ar putea ascunde în spatele acest scandal și cui folosește această groasă perdea de fum aruncată peste România. Și ca să nu fim considerați partizani, vom privi lucrurile din perspectiva tuturor taberelor implicate:

PSD:

Pentru cei din PSD scandalul dintre premier și șeful de partid vine ca o mană cerească. Lucrurile în plan economic se complică, mirajul creșterilor salariale se spulberă de la o zi la alta, oricât ar încerca Olguța Vasilescu să deseneze pe flipchart. Sindicatele ies din ce în ce mai mult în stradă. Vine vremea dezbaterilor pe buget, cu Legile Justiției e precum joaca cu un cartof fierbinte, pasat de la Tudorel la Tudose, apoi la Dragnea și tot așa. Rar vezi, în întreaga lume, un partid care să își distrugă în nici un an de zile, victoria fără drept de apel din alegeri.

Deși liderii social democrați și principalii comunicatori ies mereu în față și vorbesc doar de problemele de comunicare, realitatea este că guvernarea PSD suferă cel mai mult la nivel de randament și rezultate vizibile ale guvernării. Și oricât ar vrea ei, nu au cum să ascundă gunoiul sub preș la nesfârșit. Aș băga mâna în foc că sunt, la acest moment, lideri PSD care și-ar dori să scape cât mai repede de guvernare, ținând cont de ce urmează să vină.

Opoziție, președinte, DNA

Nu doar pesediștii au avantajele lor din această perdea de fum ce se așează peste România prin acest scandal. Opoziția primește un nou răgaz de a nu fi în centrul atenției și a i se vedea astfel șubrezimea. Cine mai are timp să vorbească de haosul de prin PNL, de derapajele din USR sau de dispariția PMP? Klaus Iohannis este poate cel mai fericit de această situație. Și se vede din modul cum punctează și cum încearcă să bage bățul prin gardul de la Kiseleff, doar doar se rupe guvernarea.

Nu trebuie să evităm să vorbim și despre alte personaje care acum sunt un pic mai liniștite. DNA, Ministerul Justiției, Inspecția Judiciară, CSM, Procurorul General, toate aceste instituții implicate într-un scandal fără precedent din justiția română. Unii spun că această luptă din PSD tocmai pentru a acoperi zgomotul din justiție. Unul asurzitor.

Dar România, România ce face?

România, ca de obicei, este perdanta zilei. Se uită aproape nepăsătoare la cum cei care ar trebui să o conducă își bat joc de ea. Vreți să vorbim despre câteva teme majore din viitorul României ce au de suferit cu fiecare zi pierdută în aceste scandaluri? Le enumăr pe scurt: Centenarul, președinția Uniunii Europene în 2019 și Campionatul European de Fotbal din 2020. 3 proiecte de țară cu atâta substanță, care ar fi putut să ne unească pe toți în realizarea lor, care ar fi putu să dea cu adevărat o altă imagine țării noastre.

Dar când să stăm să ne ocupăm de lucrurile cu adevărat importante când noi ne uităm cum PSD schimbă premierul din 6 în 6 luni?

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.