Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul va fi și mai mare la Eurovision: EBU introduce votul online pentru unele țări!

Eurovision Song Contest
eurovision 2023

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a anunţat marţi schimbări majore privind sistemul de vot în cadrul competiţiei Eurovision. Pentru prima dată, telespectatorii din ţările care nu au candidaţi înscrişi în competiţie vor putea totuşi să voteze online. Juriile profesioniste din industria muzicii vor fi în continuare implicaţi în finala Eurovision, subliniază BBC.

Sesiunea de înscrieri pentru Selecţia Naţională Eurovision 2023, deschisă de televiziunea publică pe 14 noiembrie, este în plin proces de desfăşurare şi continuă până pe 11 decembrie.

Compozitorii - români şi/sau străini - pot aplica cu piese originale, în primă audiţie. Melodiile pot avea sau nu interpret, demers ce reprezintă o noutate a acestei ediţii. În cazul înscrierii unei piese fără intepret (cu interpret „de studio"), interpretul care va intra în concurs va fi propus de echipa Eurovision România şi ales de comun acord cu autorul/autorii melodiei.

Reiterăm faptul că toate informaţiile privind modalitatea de înscriere şi de organizare a competiţiei, precum şi regulile/condiţiile de participare la concurs sunt disponibile în Regulamentul Selecţiei Naţionale, care poate fi accesat pe site-ul oficial: http://eurovision.tvr.ro/2023/regulament.html.

După încheierea perioadei de înscrieri, cele 12 piese finaliste selectate vor fi alese de membrii juriului preselecţiei.

Câştigătorul - reprezentant al României la competiţia internaţională ESC 2023 - va fi ales pe data de 11 februarie 2023, exclusiv prin votul publicului, în cadrul unui show realizat şi difuzat în direct de Televiziunea Română.

Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie, care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, transmise în direct pe 9 şi 11 mai, şi o finală, pe 13 mai 2023.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.