Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenaristul peliculei 'Road House' dă în judecată Amazon pentru a bloca lansarea unui remake

Amazon
amazon prime

Scenaristul Lance Hill a dat marţi în judecată Amazon.com pentru a bloca lansarea unui remake după ''Road House'', un film din 1989, argumentând că filmul îi încalcă drepturile de autor pentru scenariul original, informează Reuters, relatează Agerpres.

Hill a precizat, în documentele depuse într-un tribunal din California, că Amazon nu a primit niciodată licenţă pentru a face un remake al scenariului după ce el a revendicat drepturile de autor asupra acestuia. Scenaristul a solicitat o sumă nespecificată de daune materiale, precum şi un ordin judecătoresc pentru a bloca distribuirea filmului Amazon în lipsa unei noi licenţe.

Remake-ul, din distribuţia căruia face parte Jake Gyllenhaal, urmează să aibă premiera în cadrul festivalului South by Southwest din Texas, pe 8 martie, iar apoi va putea fi vizionat pe platforma de streaming Prime Video a Amazon din 21 martie.

Un purtător de cuvânt al studiourilor Amazon MGM a spus că procesul este ''complet nemeritat''.

Avocatul lui Lance Hill, Marc Toberoff, a spus că marile studiouri ar trebui ''să respecte drepturile fundamentale şi arta creatorilor, pe a căror sudoare şi trudă se bazează imperiile lor''.

Potrivit documentelor juridice, Hill a scris scenariul ''Road House'' în 1986 şi i-a transferat drepturile producătorului filmului, United Artists, în a doua parte a acelui an.

Legea drepturilor de autor din Statele Unite le permite artiştilor să pună capăt cesiunii şi să-şi revendice drepturile după mai multe decenii în unele circumstanţe. Hill a spus tribunalului că a notificat Metro-Goldwyn-Mayer, care deţine United Artists, în 2021, că îşi revendică drepturile referitoare la scenariu.

MGM ar fi răspuns că Hill nu-şi poate revendica drepturile de autor.

Amazon a achiziţionat MGM în martie 2022. Hill a spus că şi-a redobândit drepturile de autor în noiembrie anul trecut şi că Amazon a stabilit un termen limită pentru finalizarea filmului cu o zi înainte de expirarea drepturilor.

Hill a spus că Amazon a luat ''măsuri extreme'' ca să respecte termenul, inclusiv utilizarea inteligenţei artificiale pentru a recrea vocile actorilor în timpul unei greve a sindicatului actorilor, dar că a terminat filmul abia în ianuarie.

Purtătorul de cuvânt al Amazon a negat că remake-ul foloseşte vreo formă de AI în locul vocilor actorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.