Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenaristul şi regizorul Narciso Ibáñez Serrador va primi trofeul Goya onorific la gala de anul viitor

mediafax.ro
film

Scenaristul şi regizorul uruguayan Narciso Ibáñez Serrador va primi trofeul Goya onorific la gala de anul viitor a premiilor Academiei spaniole de film informează news.ro

Academia a transmis marţi că Ibáñez Serrador este un creator al unor coşmaruri originale şi un deschizător de drumuri pentru o întreagă generaţie de cineaşti spanioli.

Cunoscut pentru „La residencia” (1970) şi „¿Quién puede matar a un niño?” (1976), dar mai ales pentru producţii de televiziune, Ibáñez Serrador va fi distins cu trofeul onorific pentru felul în care a popularizat genul horror şi fantasy în Spania, influenţând cineaşti ca JA Bayona („Jurassic World: Fallen Kingdom”), Alejandro Amenabar („The Others”), Alex de la Iglesia („The Oxford Murders”), Jaume Balaguero („Rec”), Mateo Gil („Blackthorn”) şi Paco Plaza („Veronica”).

Unii dintre ei au colaborat cu Ibáñez Serrador la serialul „Peliculas para no dormir”.

Născut în Uruguay în 1935 într-o familie de actori, Ibáñez Serrador - scenarist, regizor şi actor de teatru - a colaborat cu ambii săi părinţi. A revoluţionat televiziunea spaniolă, începând cu anii 1960, lansând producţii diverse, inclusiv emisiuni-concurs.

În 2010, a primit în Spania Premiul Naţional pentru Televiziune, iar în 2003, trofeul onorific al Festivalului de Film de la Sitges.

Nominalizările pentru gala premiilor Goya 2019 vor fi anunţate, la Madrid, pe 12 decembrie.

Un număr de 151 de filme, între care 47 europene şi 16 din America Latină, au fost înscrise. Ceremonia de decernare a trofeelor va avea loc pe 2 februarie, la Sevilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.