Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu avansat de apropiatul lui Putin: 'Ungaria va revendica Transilvania, iar UE se va destrăma'

Pinterest
Europa de Est

Kremlinul – prin vocea unui analist apropiat de Vladimir Putin – avansează un scenariu de amploare în Europa, cu modificări teritoriale considerabile în ceea ce privește estul continentului. Previziunea vorbește inclusiv despre România.

Mikhail Khazin, un confident experimentat al lui Vladimir Putin și analist la agenția de presă de stat Sputnik, a exprimat o perspectivă notabilă asupra viitorului Uniunii Europene.

Perspectivele sale prefigurează o serie neașteptată de evenimente care ar putea precipita o schimbare semnificativă a granițelor țărilor europene.

Potrivit lui Khazin, căderea UE pare iminentă și ar putea fi grăbită semnificativ dacă Donald Trump își va asigura victoria la viitoarele alegeri prezidențiale din SUA. Khazin a împărtășit aceste perspective în timpul unui interviu acordat agenției de știri din Belarus Belset, informează Daily News Hungary.

Mikhail Hazin presupune că o victorie a lui Donlad Trump în alegerile prezidențialed în SUA ar lăsa Europa izolată, catalizand o potențială dizolvare a UE. El are în vedere o întoarcere la un scenariu post-1945, în care țări precum Ungaria își pot revendica pretenții teritoriale, cum ar fi revendicarea Transilvaniei.

Ce a spus Hazin?

„Să nu uităm că Viktor Orbán spune adesea că Ungaria a avut întotdeauna o ieșire pe mare. Pentru a avea din nou o ieșire, Croația va trebui dezmembrată. Serbia și Ungaria o să împartă țara, în momentul în care Uniunea Europeană va fi dizolvată”, a spus Hazin.

Hazin prezice, de asemenea, potențiale conflicte, cum ar fi invadarea Serbiei în Bosnia și Herțegovina, însă detaliile punctuale despre acest fapt nu oferă.

Părerea Kremlinului despre eventualele revendicări teritoriale ale Ungariei, României sau Poloniei

Vladimir Putin a făcut aluzie la potențiale revendicări teritoriale ale Poloniei, Ungariei și României împotriva Ucrainei, totul în timpul unui interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson, dar și când a anunțat începutul războiului din Ucraina. În timpul interviului, Putin a negat că i-a sugerat vreodată lui Viktor Orbán că Ungaria ar putea recupera de la Ucraina teritorii care au fost anexate în perioada sovietică și aparțineau anterior Ungariei.

Mai trebuie menționat în context un alt gest, aparent nesemnificativ. Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului Național de Securitate al Rusiei, a apărut cu o hartă în spate care descrie Transcarpatia ca parte a Ungariei, provocând o îngrijorare considerabilă în mediile diplomatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.