Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu avansat de șeful CNCD: Listele de partid riscă să fie anulate de instanțe din cauza nerespectării egalității de gen

directmm.ro
Asztalos Csaba

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, consideră că listele de partid ar putea fi lovite de nulitate dacă cineva s-ar gândi să le atace în instanțe pentru că nu respectă principiul egalităţii de gen între femei și bărbați.

„Partidele politice au obligaţia de a asigura reprezentarea de gen. Nu am văzut niciodată o listă de partid contestată în instanţă pe acest subiect. Să testăm Justiţia şi să punem judecătorul să interpreteze dacă o listă este corect alcătuită din punctul de vedere al acestui principiu. Aceasta este o sugestie şi către organizaţiile neguvernamentale. (...) Nu am văzut acest lucru până acum, aşa cum nu am văzut nici contestarea unei decizii administrative de constituire a unui consiliu de administraţie în companii de stat sau private care nu respectă aceste prevederi. Aceste decizii sunt motive de sancţionare contravenţională, dar, din punctul meu de vedere, sunt şi motive de nulitate a acestora. Aici avem o problemă reală în a testa instrumentele legislative pe care le avem, să vedem cum reacţionează Justiţia", a afirmat Asztalos Csaba, marți, la o dezbatere în Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.