Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu de foc în Parlament: Cum ar putea să forțeze PSD remanierea ministrului Energiei

Șah

PSD l-ar putea sabota pe ministrul Energiei la moțiunea simplă inițiată de opoziție, potrivit unui scenariu vehiculat printre parlamentari, au declarat miercuri surse din Camera Deputaților pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

USR va depune la Camera Deputaților o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL). Potrivit scenariului vehiculat, nu este nevoie ca PSD să voteze împotriva ministrului din coaliția din care face parte, dar ar fi suficient ca parlamentarii social-democrați să lipsească de la vot pentru ca moțiunea să treacă.

  • „Depinde dacă PSD vrea cu adevărat să-i dea un brânci afară din Guvern sau joacă cinic și le convine să mai rămână acolo ca să aibă pe cine să dea vina pentru criza din energie”, au afirmat surse parlamentare din opoziție pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate, la votul de la moțiune „vor cădea măștile” în coaliție.

Pe de altă parte, surse liberale au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO spun că social-democrații nu ar merge chiar așa departe pentru că atunci și premierul Ciucă ar putea lua măsuri împotriva unor miniștri PSD cu „pete în activitate” și atmosfera din coaliție s-ar deteriora inutil.

PSD a declanșat în ultimele luni un veritabil recital de acuzații la adresa ministrului PNL al Energiei, pe care îl face responsabil în cea mai mare măsură pentru creșterea prețurilor la energie, liberalizarea pieței și absența măsurilor potrivite în această situație. Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, fost premier, este unul din social-democrații care au cerut explicit remanierea ministrului PNL.

O moțiune simplă nu atrage după sine demiterea ministrului, ci reprezintă un semnal politic adresat Guvernului de către Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.