Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu exploziv: Dacă Bănilă nu demisionează, Birchall va propune revocarea

Inquam Photos - George Călin
Inquam Felix Bănilă

Președintele Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Felix Bănila din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. Șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Deşi Felix Bănilă nu a reacţionat la solicitarea preşedintelui, în presă şi în sistemul judiciar au fost deja lansate pe surse diverse scenarii. Magistraţii apropiaţi de zona opoziţiei au lansat scenariul revocării procurorului-şef al DIICOT. Astfel, dacă acesta ar refuza să demisioneze, ar urma o solicitare de revocare formulată de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, pe modelul Kovesi şi Lazăr.

De altfel, ministrul Ana Birchall a avut, vineri, o discuți cu șeful DIICOT, în care i-a reproșat modul în care a fost gestionat cazul Caracal și modul în care a fost tratată familia Melencu.

Pe de altă parte, jurnalista Sorina Matei susţine că în spatele gestului lui Iohannis s-ar afla Oana Schmidt-Hăineală, procuror-şef adjunct al DIICOT şi, mai important, procuror de caz în dosarul Caracal.

"Maus se ia de Bănilă de parcă nu l-a pus el la sfatul Oanei și acum îi cere demisia. Nu vă duceți după fentă. Acum e aia disperată să plece Bănilă ca să vină ea de jure cu Ana care oricum sunt de fapt șefele acolo și dau amandouă vina pe Bănilă pe care oricum l-au izolat. Fraierul la faza asta a fost Bănilă. A fost pus ca surogat, a acționat după cum a fost pus, acum îi dă șefa la o parte punându-i totul în cap surogatului, de parcă n-ar fi tot ea la butoane. Pe de altă parte, e aproape haios cum Maus descoperă tragediile și cadavrele după vreo 2-3 luni și le călărește doar când mai are el niște interese punctuale și niște manevre de făcut prin grădina cu nebunii săi a sistemului", scrie jurnalista pe Facebook.

DIICOT este ultimul mare parchet care are o conducere stabilă. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi DNA au conduceri interimare de cinci luni, respectiv un an şi trei luni, situaţie care generează instabilitate şi afectează performanţele parchetelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.