Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu: Guvernul Ludovic Orban 3?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat luni, la Antena 3, că nu exclude ca din actuala criză politică să se iasă prin desemnarea pentru a treia oară a lui Ludovic Orban pentru funcție de premier, astfel încât să se vacanteze pentru USR funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Prezent în aceeași emisiune, deputatul USR Emanuel Ungureanu nu doar că nu a respins scenariul avansat de Gabriela Firea, dar a spus că printr-o asemenea manevră „s-ar putea crea un echilibru”. „Eu cred că Președintele ar putea face lucrul ăsta”, a adăugat USR-istul.

Afirmațiile au avut loc în contextul în care PNL, USR PLUS și UDMR nu se înțeleg pentru formarea viitorului Guvern, iar Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier.

Negocierile s-au blocat pentru că PNL vrea acum și funcția de prim-ministru (propunerea este Florin Cîțu) și funcția de președinte al Camerei Deputaților (pentru Ludovic Orban) și vrea să dea șefia Senatului către USR PLUS.

USR PLUS nu acceptă oferta spunând că dacă PNL ia premierul atunci USR PLUS are dreptul să-și aleagă următoarea funcție dorită, anume cea de președinte al Camerei Deputaților, unde vrea să fie președinte Dan Barna.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.