Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu în Senat: Dan Șova va fi scăpat după modelul Varujan Vosganian

ponta sova cotidianul.ro

DNA cere ridicarea imunității lui Dan Șova, pe care procurorii îl vor reținut și apoi arestat preventiv. Însă, pentru asta, Senatul trebuie să se pronunțe. Unul dintre senatori, Mircea Geoană, anunță că Șova va fi scăpat după modelul aplicat în cazul Varujan Vosganian.

”Lipsa unui vot secret vor permite celor două “creiere” din spatele votului dat în cazul Vosganian, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, să procedeze pe un scenariu similar în cazul lui Dan Șova, partenerul de afaceri ilegale al lui Victor Ponta.”, se arată într-un comunicat de presă remis de partidul lui Geoană.

În cadrul ședinței săptămânale a Biroului Național de Conducere a PSRO ce a avut loc luni, 16 martie 2015, s-au luat o serie de decizii de natură politică și organizatorică.

Partidul Social Românesc (PSRO) consideră că România are nevoie, neîntârziat, de un Guvern nou, iar Victor Ponta trebuie să își dea demisia.

”Faptul că un număr de 13 miniștri din “cel mai cinstit Guvern” au probleme cu legea, îl obligă pe cel care a girat pentru ei – pe Victor Ponta – să își prezinte demisia neîntârziat. Demisia lui Darius Vâlcov a fost necesară, dar a nu rezolvă problema gravă a lipsei de credibilitate și de onestitate a conducerii Guvernului.

Mai mult, PSRO cere ca toate voturile pentru ridicarea imunității senatorilor și deputaților venite din partea DNA să fie deschis. Parlamentul României nu trebuie să se transforme într-o instituție-paravan pentru persoanele acuzate de fapte de corupție. Lipsa unui vot secret vor permite celor două “creiere” din spatele votului dat în cazul Vosganian, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, să procedeze pe un scenariu similar în cazul lui Dan Șova, partenerul de afaceri ilegale al lui Victor Ponta.

Cu privire la discuțiile apărute pe agenda publică și a partidelor politice în ultima perioadă, PSRO susține următoarele criterii de integritate, ce sunt prevăzute în statutul partidului:

· Pentru faptele unui membru al partidului de natură a aduce prejudicii grave de imagine partidului, Președintele va sesiza Comisia centrală de arbitraj și încredere care va efectua o cercetare a celor sesizate și va propune, unde este cazul, sancțiuni statutare, Decizia finală este luată de Biroul Național de Conducere, președintele având drept de decizie finală în caz de balotaj la vot.

· Pentru membrul de partid aflat în cercetare penală pentru fapte de corupție, pot fi propuse următoarele sancțiuni:

- suspendarea din funcția de conducere în momentul trimiterii în judecată;

- suspendarea din calitatea de membru de partid în cazul arestului preventiv, pe durata acestuia, sau în cazul unei condamnări în primă instanță.

· Excluderea din partid se aplică automat în cazul unei decizii judecătorești definitive cu privare de libertate.

A fost validat programului politic al partidului și contribuția PSRO la Noul Proiect de Țară si la Programul de Guvernare. Au fost constituite Comisiile Permanente ale partidului, sub coordonarea președintelui Forumului Național al PSRO, deputatul Dumitru Chiriță. PSRO va supune aceste documente dezbaterii publice în perioada următoare.

Totodată, au fost identificate atât elementele de convergență, cât și de diferențiere dintre programul PSRO și Programul de Guvernare prezentat recent în spațiul public de PNL. A fost aprobată demararea de consultări instituționale pe marile teme politice, economice și sociale între PSRO și PNL.

BNC al PSRO a luat decizia ca Marius Dobrescu să fie purtătorul de cuvânt al PSRO și să reprezinte punctul de vedere al partidului în spațiul public.”, se precizează în comunicatul PSRO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.