Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu negru în PNL: Referendumul lui Iohannis ascute războiul din tabăra anti-PSD

vot-urna-alegeri

În PNL circulă o teorie potrivit căreia un referendum pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare reprezintă un pericol pentru liberali în concursul cu USR pentru electoratul de dreapta, au spus surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Un referendum pe justiție în aceeași zi cu europarlamentarele este luat în calcul la Cotroceni, spun surse liberale, însă demersul este incert pentru că Parlamentul a modificat legea astfel încât să nu poată fi suprapuse alegerile pentru PE și un referendum. Iohannis a atacat legea la CCR și decizia judecătorilor constituționali este așteptată pe 27 februarie.

În formațiunea liberală se vehiculează teoria potrivit căreia în blocul politic anti-PSD, liberalii au cei mai mulți primari, lucru care reprezintă un avantaj față de USR la o prezență redusă la urne la europarlamentare.

„Absenteismul la vot ne ajută față de USR”, spun sursele citate.

Pe de o parte, liberalii spun că referendumul pe justiție va lovi cel mai tare în PSD și va oferi blocului de dreapta mai multe șanse să depășească partidele de stânga.

De altfel, liderul PNL Ludovic Orban caută cu liderii județeni soluții să mărească prezența la urne.

Pe de altă parte, potrivit ipotezei îmbrățisate de unii PNL-iști, un referendum pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare dă un impuls unei prezențe mai ridicate la urne și pericolul pentru liberali este să iasă la vot alegători din marile orașe care favorizează mai degrabă USR decât PNL.

Sursele citate spun că referendumul pe justiție, dacă se va organiza, ar putea oferi astfel USR-ului o șansă să reducă handicapul față de liberali.

De asemenea, din sondajele PNL reiese că USR este identificat într-o mare măsură cu mesaje legate de justiție, mai spun liberalii.

În același timp, „Iohannis ne-a zis la Cotroceni că este încrezător că o să fim pe primul loc”, ne-au mai relatat surse din PNL.

Citește și: Asaltul lui Victor Ponta: Carapacea PSD rezistă în Senat / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.