Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu negru prezentat de cercetătorii germani - Pandemia ar putea dura doi ani

WRGB
coronavirus

Institutul de sănătate publică din Germania vine cu vești proaste în privința pandemiei de COVID-19. Pandemia de coronavirus ar putea dura aproximativ doi ani, a declarat marţi preşedintele agenţiei de sănătate publică Robert Koch din Germania, adăugând că evoluţia depinde de viteza cu care va fi dezvoltat un vaccin împotriva virusului potrivit Agerpres.

Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch, a declarat că în cele din urmă aproximativ 60% până la 70% din populaţia lumii va fi infectată, se va vindeca şi va dobândi imunitate, însă este imposibil de apreciat cât de repede se va întâmpla acest lucru.

"Presupunerea noastră de lucru este aceea că va dura aproximativ doi ani", a declarat el marţi într-o conferinţă de presă, adăugând că evoluţia depinde, de asemenea, de timpul necesar pentru dezvoltarea şi livrarea unui vaccin.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Deputatul Mircea Banias, primele DECLARAȚII din spital, după ce a fost internat cu coronavirus

"Încă nu ştim care va fi rata de deces la final", a declarat el reporterilor.

Lothar Wieler a precizat că în lipsa măsurilor stricte de distanţare socială anunţate luni de cancelarul Angela Merkel, Germania s-ar putea confrunta cu milioane de cazuri de coronovirus. "Vrem să evităm acest lucru", a spus el adăugând că institutul pe care îl reprezintă creşte nivelul de risc în Germania la "ridicat".

Specialistul a adăugat că spitalele ar trebui să crească de cel puţin două ori capacitatea în unităţile de terapie intensivă în contextul în care unul din cinci cazuri este grav.

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat luni închiderea parţială ''pentru o perioadă nedeterminată'' a vieţii publice în Germania, îndemnându-şi totodată cetăţenii să renunţe la călătorii şi vacanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.