Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu PSD: Împărțirea ministerelor după desemnarea premierului (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Nicolae Ciucă

Social-democrații doresc ca împărțirea portofoliilor din viitorul Guvern să se realizeze abia după ce președintele Klaus Iohannis desemnează candidatul pentru funcţia de prim-ministru, au declarat surse din PSD, luni, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

  • „Negocierile trebuie terminate după ce se desemnează noul premier. Întâi să avem un premier desemnat, nu putem începe negocierile și după aceea să se schimbe lucrurile după desemnare”, spun sursele din PSD.

„Deocamdată se discută și se lucrează în coaliție doar pe programul de guvernare, însă nu reluăm negocierile pe ministere”, conform social-democraților.

„Rocada nu se face până nu se rezolvă problema din educație. Nu putem intra in negocieri cu profesorii în grevă. Nu cred că Ciucă își va da demisia cu criză în educație”, au mai spus sursele citate.

Ce prevede acordul

Conform protocolului coaliției, premierul Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze joi, pe 25 mai, urmând ca funcția de premier să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să-l desemneze pe Ciolacu drept candidat la funcția de premier după ce Nicolae Ciucă își depune mandatul.

Schița Guvernului

PNL și PSD doresc reducerea numărului ministerelor, dar discuțiile privind viitorul cabinet au intrat în impas pentru că UDMR a părăsit negocierile nemulțumită de faptul că ar putea pierde Dezvoltarea.

De atunci, negocierile s-au oprit, iar PSD a cerut ca împărțirea ministerelor să se realizeze după ce coaliția rezolvă două probleme urgente:  greva profesorilor și legea pensiilor.

Liberalii nu sunt de acord cu amânarea rotativei.

PNL și PSD au majoritate parlamentară și pot învesti un nou Guvern și fără voturile UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.