Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu roşu în Alba Iulia; revin în sălile de clasă doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Cursurile vor reîncepe luni în Alba Iulia, unde rata de infectare depăşeşte 3 la mia de locuitori, cu participarea fizică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, restul elevilor urmând să fie în sistem online, anunță AGERPRES.

Chiar dacă în Alba nu au fost încă aprobate, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, scenariile în care vor funcţiona unităţile de învăţământ, urmând ca acest lucru să fie definitivat duminică, după raportarea incidenţei în fiecare localitate, în Alba Iulia şansele ca rata de infectare să scadă până atunci sub 3 sunt nule, urmând să revină în sălile de curs doar elevii din clasele I-IV şi preşcolarii.

Cu o rată, vineri, de 3,40 la mia de locuitori şi cu 260 de cazuri diagnosticate în ultimele 14 zile, pentru ca scenariul să fie modificat din roşu în galben ar trebui ca numărul cumulat de cazuri în ultimele două săptămâni să fie sub 222. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, este "imposibil ca în două zile să iasă 38 de cazuri şi să nu mai intre niciunul".

Se vor afla, cu siguranţă, în scenariul galben, cu prezenţa faţă în faţă a preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar şi a celor din clasele terminale, unităţile de învăţământ din municipiul Aiud şi din oraşul Ocna Mureş, unde incidenţa era vineri de 2,20 şi, respectiv, de 1,36.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’ .

Conform Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, în municipiul Aiud şcoala va începe pe 8 februarie în scenariul galben.

"Asta înseamnă participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie", au transmis vineri reprezentanţii Primăriei.

Şi cei din oraşul Ocna Mureş au anunţat că vor participa fizic la orele de curs preşcolarii şi clasele 0-IV, precum şi elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a, precum şi cei din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a urmând să desfăşoare orele de curs în sistem online.

Modificări ar putea să apară până duminică în municipiul Blaj, unde rata de infectare era vineri de 1,20 la mia de locuitori, cu 25 de cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni.

Cea mai ridicată rată de infectare din Alba, de 10,33/1.000, se înregistra vineri într-o comună din Apuseni, Mogoş, unde au fost opt cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.