Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul care dă peste cap toate calculele: Victor Ponta - comisar european (surse)

Respingerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european aduce în actualitate un alt scenariu vechiculat în ultimele luni: susţinerea lui Victor Ponta pentru funcţia de reprezentant al României în Comisia Europeană.

Situaţia generată de respingerea Rovanei Plumb se potriveşte perfect contextului politic legat de moţiunea de cenzură. Potrivit unor surse politice din zona Puterii, salvarea Guvernului Dăncilă poate veni printr-o înţelegere cu Victor Ponta.

Potrivit surselor politice, discuţiile dintre Dăncilă şi Ponta pe tema funcţiei de comisar european au început în vară, la Neptun, înainte de ruperea Coaliţiei PSD-ALDE. La momentul respectiv, cei doi lideri politici s-ar fi certat pe această temă. A urmat propunerea dublă făcută de Viorica Dăncilă pentru Comisia Europeană (Rovana Plumb şi Dan Nica) şi discuţiile care au dus la despărţirea ALDE de PSD şi alianţa lui Tăriceanu cu Pro România.

Surse politice susţin că scenariul susţinerii lui Ponta la Comisia Europeană nu a fost îngropat. Pe diverse canale, liderul Pro România ar fi transmis disponibilitatea de a renunţa la susţinerea moţiunii de cenzură, în schimbul funcţiei de comisar european. Fără voturile Pro România, moţiunea de cenzură nu are şanse să treacă.

Cert este că punerea în scenă a unei asemenea înţelegeri ar fi o surpriză majoră în momentul de faţă, având în vedere că tensiunile dintre PSD şi Ponta s-au acutizat în ultima perioadă, liderul Pro România fiind un susţinător vocal al moţiunii de cenzură. Liderii PSD ar trebui să dea uitării o mulţime de atacuri din partea fostului lor preşedinte de partid şi să-l susţină în Comitetul Executiv Naţional. Pe de altă parte, Victor Ponta a sugerat joi la Digi 24 că Viorica Dăncilă nu ar trebui să se consulte cu partidul la desemnarea candidatului de comisar european, ci să-şi asume un nume în urma unor negocieri cu lideri ai UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.