Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul remanierii lui Vlad Voiculescu (surse)

capital.ro
Vlad Voiculescu

Nu este exclusă remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR PLUS), în lumina acțiunilor recente ale premierului Florin Cîțu (PNL), au declarat surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Reactivarea fostului ministru Victor Costache prin numirea sa în funcția de consilier onorific al premierului Florin Cîțu a creat în Guvern un 'concurent' informal al ministrului USR PLUS, spun sursele citate.

Propunerile lui Vlad Voiculescu vor trece prin „filtrul” analizei medicului Victor Costache, lucru care ar putea conduce la diferențe de opinie între premier și ministrul Sănătății.

Sunt voci în Guvern care vorbesc chiar de „izolarea” lui Vlad Voiculescu de către tandemul Florin Cîțu - Victor Costache.

„Îl recomandă o carieră de chirurg internaţional recunoscut, de Academia Franceză (...) am nevoie de un specialist în medicină alături de mine, iar Victor Costache este un specialist recunoscut la nivel mondial”, a explicat Florin Cîţu, marți, la Palatul Victoria, întrebat de ce l-a numit consilier onorific al său pe Victor Costache.

În subiectul campaniei de vaccinare, premierul i-a acordat un cartonaș galben lui Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu l-a contrazis miercuri pe ministru, într-o conferință de presă la Guvern. Cîțu s-a exprimat împotriva sancțiunilor pentru medicii care vaccinează persoane neprogramate. Scopul este vaccinarea cât mai multor persoane și dacă au rămas doze nefolosite, atunci nu trebuie irosite dozele rămase, a fost opinia lui Cîțu.

Abordarea premierului a fost diametral opusă de cea a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care afirmase că vorbise cu premierul despre controale și sancțiuni la centrele unde s-a vaccinat „peste rând”.

Premierul l-a contrazis pe Voiculescu și în privința dimensiunii fenomenului. El a spus că nu este adevărat numărul anunțat de ministrul Sănătății cu persoanele care s-ar fi vaccinat „peste rând” .

Surse guvernamentale spun că momentan, premierul își impune autoritatea în fața ministrului Sănătății.

„Mesajul premierului nu este doar pentru Vlad Voiculescu, ci pentru toți membrii Guvernului, acela că nu permite niciunui ministru să ia pe cont propriu acțiuni care ar putea afecta imaginea întregul Executiv”, au declarat sursele citate.

În funcție de comportamentul lui Vlad Voiculescu mai departe, premierul are la îndemână și opțiuni mai tranșante care ar putea culmina cu remanierea.

În protocolul de guvernare PNL USR PLUS UDMR nu există o prevedere care să interzică premierului să schimbe un ministru din alt partid dacă este nemulțumit de activitatea acestuia sau dacă nu mai poate colabora cu respectivul ministru.

„Nu este de dorit, dar nu este imposibil”, spun sursele guvernamentale.

De principiu, un ministru care face declarații diferite de premier riscă să fie demis.

„Dacă fluieră în Biserică o dată, fluieră în Biserică de două ori, atunci se poate discuta despre schimbarea lui”, au mai declarat sursele citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.