Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENARIUL TERIBIL anunțat de Traian Băsescu: 'PSD va rămâne la putere, în continuare' - Ce îl BLOCHEAZĂ pe Klaus Iohannis

basescu

Traian Băsescu, fost președinte al României, a trecut și el, în mandatul său al doilea, prin aceeași situație cu care se confruntă Klaus Iohannis la finalul primului său mandat la Palatul Cotroceni. După trecerea moțiunii de cenzură, Iohannis a convocat partidele la consultări și a anunțat că ia în considerare un guvern interimar până la viitoarele alegeri legislative, care pot să fie la termen sau anticipate.

Băsescu vine cu un scenariu teribil și este de părere că Iohannis poate să fie blocat. Viorica Dăncilă va rămâne premier până după alegerile prezidențiale, dar PSD ar putea fi la putere până la alegerile parlamentare cu ajutorul lui Victor Ponta, pentru că anticipatele, spune europarlamentarul PMP, sunt imposibil de realizat.

Citește și: Victor Ponta își ‘toarnă’ foștii colegi din PSD: ‘Am sute de mesaje în telefon’

”Mâine nu se pune problema numelor, ci ce facem și cu cine facem majoritate. Eu nu cred că Ponta e atât de fraier să intre în guvern, ar fi dezastru pentru PNL. Obiectivul lui Ponta nu e să guverneze până la alegeri ci după alegeri. El vrea să se apropie de PSD, ceea ce va face.

Poate să fie guvern minoritar, cu condiția să aibă înțelegere cu partidele parlamentare, dar e foarte greu. Presupun că atunci când Iohannis a cerut să inițieze moțiunea, a avut în cap și varianta de guvern de după căderea guvernului Dăncilă. Nu știu care e echipa, dar cred că o are.

Citește și: Noi declarații făcute de Dan Barna! ‘ Am votat pentru claritate şi rezolvarea crizei’

Dăncilă nu mai are ce face, nu mai poate înlocui candidatul la prezidențiale, va candida. Va fi președintele PSD până după alegerile prezidențiale, când va preda mandatul și se va uita că a fost premier. Până una alta, e premier interimar. Un guvern putem avea după alegerile prezidențiale.

Victor Ponta este câștigătorul acestei moțiuni. El poate avea orice opțiune. E o variantă tentantă și pentru PSD. Eu cred că el este mai tentat de PSD, decât de a guverna. Poate să preia oamenii, iar ce nu preia să rămână în PSD și să îi rămână aliați. Cu dreapta, el e compromis. Eu cred că Ponta, dacă va juca la maxim, să vrea și PSD și la guvernare, el poate aduce PSD la guvernare. Pro România cu PSD înseamnă un număr enorm de parlamentari. El poate juca și cartea unei majorități, cu PSD, UDMR, ALDE, minorități.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Respectăm votul din Parlament’

Dacă Iohannis nu are o soluție în buzunar, va sta cu doamna Dăncilă până după turul 2, România va fi în criză politică, vor crește datoriile României, ratingul de țară va fi scăzut de agenții.

Nu se pot face alegeri anticipate.”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Citește și: Victor Ponta își ‘toarnă’ foștii colegi din PSD: ‘Am sute de mesaje în telefon’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.