Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de groază în Argentina: parlamentar împușcat în timpul campaniei electorale

sindojus-sp.com
justitie pistol

Un membru al parlamentului provinciei Corrientes din nord-estul Argentinei, a fost rănit cu foc de armă în abdomen, joi, în timpul unei reuniuni electorale înainte de alegerile locale prevăzute să aibă loc duminică, informează AFP, arată Agerpres.

Autorul atacului nu a fost încă arestat.

"Violenţa politică este inacceptabilă într-un stat de drept. Guvernul provinciei trebuie să clarifice rapid faptele şi să-i pedepsească pe cei responsabili", a scris vineri pe Twitter preşedintele argentinian de centru-stânga Alberto Fernandez.

Miguel Arias, veterinar şi tată a cinci copii, a fost rănit când se afla pe scenă împreună cu alţi patru responsabili în timpul unei adunări electorale la care asistau circa 50 de persoane, în Tapebicua, un oraş de 4.000 de locuitori situat la circa 50 de km de frontiera cu Brazilia.

Transportat la spital, el a fost operat şi se afla vineri într-o stare stabilă, potrivit unor surse medicale.

Context

Alegătorii din două dintre cele 23 de provincii ale Argentinei sunt chemaţi la urne duminică. În Corrientes trebuie să fie aleşi membrii parlamentului şi guvernatorul provinciei, precum şi primarii a 57 de municipalităţi.

Miguel Arias este membru al Frente de Todos, coaliţia de centru-stânga a preşedintelui Fernandez, aflată în opoziţie în Corrientes, unde guvernează o alianţă a fostului preşedinte Mauricio Macri (2015-2019), formată din partide de centru-dreapta.

Guvernatorul provinciei Corrientes, Gustavo Valdes, dat favorit în sondaje pentru a fi reales, a condamnat atacul pe Twitter: "Într-o societate democratică, violenţa nu este niciodată o opţiune", a scris el.

Argentina organizează pe 14 noiembrie alegeri legislative la mijloc de mandat, cruciale pentru guvernul lui Alberto Fernandez, alegeri în timpul cărora vor fi aleşi jumătate dintre deputaţi şi o treime dintre senatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.