Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de groază lângă New York, în weekendul de Ziua Independenței: Rechinii au făcut patru victime

Twitter
rechin

Patru atacuri ale rechinilor au fost raportate în apropiere de coasta Long Island din New York în weekendul prilejuit de 4 iulie, în contextul unei înmulţiri recente a unor astfel de atacuri în apele statale, însă autorităţile au spus că victimele au suferit doar răni minore, informează Reuters.

Incidentele din perioada weekendului au ridicat la 13 numărul total al atacurilor din ultimii doi ani, mai multe decât numărul raportat în ultimii 175 de ani, potrivit unei statistici a Atlantic Shark Institute.

''Atât de multe, atât de rapid, atât de devreme în acest sezon, fără a mai pune la socoteală anul trecut, sunt surprins'', a declarat miercuri George Gorman, directorul institutului.

Primul atac s-a produs luni seară, când un băiat de 15 ani care practica surf în apropiere de Fire Island a fost muşcat de călcâi şi de degetele de la picioare. A fost spitalizat, însă rănile nu-i pun viaţa în pericol, a precizat poliţia comitatului Suffolk.

Al doilea incident, care a avut loc tot luni, s-a produs la Robert Moses State Park, la o distanţă de 11,3 kilometri de primul. O fată de 15 ani a suferit trei răni perforate la piciorul stâng.

Marţi, doi bărbaţi au fost atacaţi în atacuri separate, unul la Quogue Village Beach în The Hamptons, iar al doilea, în apropiere de locul primului atac. Niciunul nu a suferit răni care să le pună viaţa în pericol.

Se presupune că atacurile au fost comise de rechinul tigru de nisip, a precizat Marie Levine, director executiv al Shark Research Institute.

''Pare că ar fi fost rechinul tigru de nisip, având în vedere dentiţia, iar lor le place să stea aproape de ţărm, unde vânează peşte'', a spus ea, referindu-se la urmele de muşcături de pe victime.

Circa 50 de rechini-tigru de nisip au fost observaţi marţi cu ajutorul dronelor în largul Long Island, iar înotul în zonă a fost interzis timp de peste o oră.

Experţii spun că rechinii s-au mutat mai aproape de ţărm în ultimii ani întrucât apele mai calde ale oceanului au făcut ca prada cu care se hrănesc să ajungă în ape mai puţin adânci, în apropiere de ţărm.

Deşi nu au mai fost raportate alte atacuri pe parcursul weekendului, prezenţa rechinilor a mai fost observată în Florida şi Massachusetts. În înregistrări video din Pensacola, Florida, apar mai mulţi înotători speriaţi, îndreptându-se grăbiţi spre mal duminică după ce au zărit prezenţa unui rechin în apropiere de ţărm.

În ciuda sporirii numărului de atacuri ale rechinilor-tigru de nisip, niciun exemplar din această specie nu a ucis vreun om, potrivit experţilor. Dar există alte specii, mai mortale, care au migrat de asemenea în apele nordice în ultimii ani. În 2020, un exemplar de rechin alb a ucis o femeie în Maine, în urma primului atac al unui rechin raportat în istoria statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.