Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene incredibile în București: Mașina de filaj de la Antidrog a fost săltată de Poliția Locală, chiar în timpul unui flagrant/ Reacție IGPR + Poliția Locală S2

spionaj-filaj

Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) a rămas fără o mașină în care era tehnică de filaj, imediat după o astfel de operațiune asupra unei grupări care făcea trafic de droguri.

Inițial, polițiștii au crezut autospeciala cu tehnică de supraveghere a fost furată. Însă, au aflat ce s-a întâmplat după ce au vizionat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere.

Culmea, toată operațiunea a avut loc aproape de sediul IGPR, în Sectorul 2. Echipele de polițiști antidrog aveau de făcut o tranzacție supravegheată pentru destructurarea unei rețele de traficanți de stupefiante. Pentru realizarea flagrantului, pe o stradă din apropiere, fusese lăsată o mașină goală, dar care avea montată tehnică de supraveghere, în așa fel încât operațiunea să fie filmată de la distanță, pentru obținerea de probe suplimentare. Polițiștii nici n-au observat când autospeciala a dispărut fără urmă. Sursele citate de spynews.ro au spus că, inițial, polițiștii s-au gândit că automobilul, care nu avea numere de București, a fost furat. După ce au vizionat imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă, aceștia au descoperit că, de fapt, automobilul fusese luat, cu o platformă, de către Poliția Locală Sector 2!

UPDATE IGPR:

”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o autospecială de poliție care ar fi fost ridicată de Poliția Locală, din Sectorul 2 -București, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În urma verificărilor efectuate, nu au rezultat date care să confirme aspectele menționate în articolele de presă.

Nu a fost ridicată vreo autospecială de poliție, din unitatea administrativă în cauză, aspect confirmat, în scris, și de reprezentanții instituției abilitate cu ridicarea autovehiculelor.”, a precizat IGPR.

UPDADE: Reacția Poliției Locale Sector 2:

Referitor la articolul de presă apărut pe site-ul www.spynews.ro, Poliția Locală Sector 2 informează că: în urma verificărilor efectuate, de la începutul anului 2022 până în prezent, nu au fost ridicate autoturisme din zona Inspectoratului General al Poliției Române.

Transmitem public că informațiile relatate în articolul de presă apărut pe site-ul www.spynews.ro nu sunt conforme cu realitatea. Dar nici cu pașii legali prealabili ridicării mașinilor abandonate/ fără stăpân, ce se derulează pe parcursul mai multor luni. Mașinile abandonate/fără stăpân nu se ridica instant.

Vă informăm public că, Poliția Locală Sector 2 ridică mașini abandonate sau fără stăpân numai cu respectarea prevederilor legale - Legea nr. 421/2002  privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale.

Pentru o corectă informare a publicului, vă transmitem că procedura de ridicare a mașinilor abandonate/fără stăpân nu se produce concomitent cu momentul depistării lor pe domeniul public. Conform Legii nr. 421/2002, există o serie de etape prealabile ridicării, ce se îndeplinesc pe parcursul mai multor luni. Pe scurt, etapele prealabile ridicării sunt: se verifică dacă mașina în cauză a staționat pe domeniul public, fără a fi mișcată, timp de 6 luni; se cercetează dacă mașina are ITP expirat de 6 luni; se transmit două rânduri de somații (la 10 și la 5 zile); se caută proprietarul mașinii; se dă dispoziție de primar și se așteaptă semnarea acesteia.

După cum observați, toți acești pași se derulează pe parcursul mai multor luni, ceea ce infirmă informațiile existente în articolul de presă apărut pe spynews.ro: " Echipele de polițiști antidrog aveau de făcut o tranzacție supravegheată pentru destructurarea unei rețele de traficanți de stupefiante. Pentru realizarea flagrantului, pe o stradă din apropiere, fusese lăsată o mașină goală, dar care avea montată tehnică de supraveghere, în așa fel încât operațiunea să fie filmată de la distanță, pentru obținerea de probe suplimentare. Prinși în focul acțiunii, polițiștii nici n-au observat când autospeciala a dispărut fără urmă."

În plus, procedura de ridicare a mașinilor se face cu platforme speciale și este una de durată, destul de zgomotoasă și vizibilă pentru trecători. Tocmai de aceea, Poliția Locală Sector 2 ține să menționeze că are deplină încredere în profesionalismul colegilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, care ar fi sesizat imediat orice operațiune legată de mașina în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.