Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE INCREDIBILE la DNA: Martor OBLIGAT să pună CAGULA pe cap de Mircea Negulescu care a răsturnat o masă peste el, Kovesi e implicată

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Laura Codruța Kovesi

Mircea Negulescu, devenit cel mai cunoscut procuror al DNA, pe vremea când activa în Direcție, este din nou în centrul unor dezvăluiri. Dat afară din magistratură, Negulescu are mai multe dosare penale pe rol, fiind anchetat și de Parchetul General.

Un alt procuror, Daniel Bucur, condamnat la 3 ani și 4 luni cu executare într-un dosar instrumentat de DNA Ploiești, a făcut, la Antena 3, dezvăluiri fără precedent despre ce se întâmpla în sediul DNA. Bucur a vorbit despre Negulescu, cel de care se temea chiar și șeful său de la acea vreme, Lucian Onea, și despre relațiile lui cu cei care conduceau SRI Prahova, Sabin Iancu, și DNA, Laura Codruța Kovesi.

Citește și: Teodorovici dă din casă: Ce se va întâmpla dacă Dan Voiculescu va câștiga procesul

Conform lui Bucur, Mircea Negulescu audia martori pe care îi obliga să intre cu cagulă în sediul DNA și pe care îi timora răsturnând mesele din biroul său. În interviul acordat Bertei Popescu, procurorul Bucur, de la Parchetul Judecatoriei Sinaia, spune că Negulescu audia martori cu indentitate cunoscută alături de cei cu identitate necunoscută.

”Dosarul a început în data de 22 februarie 2016 atunci când la DNA Ploieşti au fost duşi forţat, duse forţat două persoane. Una dintre ele luată chiar de procurorul Negulescu împreună cu doi poliţişti judiciari. În apropiere de DNA, Negulescu i-a dat o cagulă, martorul şi-a pus-o pe cap şi astfel a intrat în sediul DNA Ploieşti.

Citește și: A dat lovitura! Ce super afacere are fosta iubită a lui Mazăre

Acolo, tot din declaraţia martorului, reiese că a fost dus într-o camera unde se afla martorul cu identitate protejată. .... Şovăială.

O singură ameninţare mi-a adresat ...mi a spus că noaptea va fi un sfetnic bun.

Toţi 4 au fost ameninţaţi, dar gradul a fost mai mic sau mai mare. Trei dintre ei, care au achiesat mai mult la ce a zis Negulescu, au fost mai puțin amenintati, unul dintre ei, care nu fusese condamnat şi era mai greu de amenințat, a fost terorizat în sediu.

Citește și: Un europarlamentar susține faptul că imaginile au fost trucate:”Se pot face multe cu un calculator”

Negulescu a început să ţipe la el, a răsturnat o masă peste el. Se enervează repede şi nu acceptă să fie contrazis.

Este clar, este clar ca a primit girul şefilor. Al lui Lucian Onea, în primul rând. E clar ca a fost ajutat de colegii lui, Giluela şi Savu.

Negulescu şi Onea vorbeau despre cum primesc girul de la Bucureşti, în alte dosareî sunt convins ca da.

Citește și: Noua taxă auto 2018: Ce proiect pregătește Guvernul Dăncilă

Această unitate de elită înainte de venirea lui Negulesu era normală. Nu depăşea limitele. În faţa lui Negulescu nu comenta nimeni. Nici Lucian Onea. De ce? Pentru ca cel mai probabil avea sprijin. Avea o buna colaborare cu SRI. Era prieten cu Sabin Iancu (n.r. fostul șef SRI Prahova). Martorul protejat din dosarul meu este nașul unui lucrator SRI. Credeţi că e o simpla coincidenta?

Condamnarea mea a fost, va spun cu mana pe inima, comandata. De ce? Cine avea curajul sa dea achitare împotriva DNA Ploieşti? Aveau cătușele și puterea sa ia judecatorul din sala. Acum s-a mai schimbat. Dar atunci erau ameninţaţi şi judecatorii.

Citește și: Teodorovici dă din casă: Ce se va întâmpla dacă Dan Voiculescu va câștiga procesul

Consider ca sunt şi acolo care încă îl protejează la nivelul Parchetului General. O mizerie a fost în justiţie!”, a spus procurorul Bucur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.