Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE ȘOCANTE Un pădurar a fost SPINTECAT de 20 de hoți de lemn, cu o sabie: I-au rupt un picior în mai multe locuri

www.stiripesurse.ro
pădure, păduri, copaci

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Brodoc - Direcţia Silvică Vaslui, a fost vineri seara victima unei agresiuni grave pe raza localităţii Valea Mare - Negreşti, în afara fondului forestier, acesta fiind atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori în pădurile de stat şi cele private, informează biroul de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor (Romsilva).

În urma agresiunii, pădurarul a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Spiridon' din Iaşi, fiind în prezent în stare stabilă, urmând să fie supus unor intervenţii chirurgicale. Romsilva va oferi întregul sprijin pădurarului, pentru refacerea fizică şi psihică, în urma traumelor suferite.

Citește și: Liviu Dragnea a mărturisit! Care este motivul pentru care a creat Tel Drum

"Pădurarul Ocolului Silvic Brodoc - Direcția Silvică Vaslui a fost atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori în pădurile de stat și cele private.

Pădurarul a fost înconjurat vineri seara de membrii grupării infracționale pe raza localității Valea Mare - Negrești, fiind amenințat cu o sabie și lovit în zona capului și a picioarelor, provocându-i numeroase echimoze în zona capului și fracturi multiple la un picior", se arată într-un comunicat de presă al Romsilva.

Citește și: Important! Iată cum ne dăm seama cu 24 de ore înainte că va veni un cutremur

Agresiunea a avut loc la o zi după ce pădurarul, împreună cu alţi doi angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi patru jandarmi, au surprins într-o pădure mai mulţi membri ai grupării infracţionale respective cu o căruţă cu lemne tăiate ilegale, fiind aplicate măsurile legale, inclusiv confiscarea atelajului hipo, a lemnelor tăiate ilegale şi a unui motoferăstrău. Pădurea respectivă este una privată, fiind preluată în pază de către Direcţia Silvică Vaslui, în urma aplicării prevederilor articolului 16 din Legea 46/2008 - Codul Silvic. În ultimele două săptămâni, angajaţii Romsilva şi jandarmii au efectuat opt acţiuni de prevenire a tăierilor ilegale în zona respectivă.

Poliţiştii I.P.J. Vaslui şi procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui efectuează cercetări pentru identificarea agresorilor şi aplicarea măsurilor legale. Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva acordă întregul sprijin organelor de cercetare penală pentru analiza cu celeritate şi soluţionarea legală a acestui caz grav de agresiune.

Citește și: Piedone, mesaj important la trei de la COLECTIV: ‘Simt cu toată fibra mea de părinte și de om că timpul nu mai poate rezolva nimic’

Acesta este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva este agresat de către grupări infracţionale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private, pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în judeţele Caraş - Severin şi Suceava.

În primele şase luni ale anului au fost înregistrate alte 20 de agresiuni asupra personalului Romsilva, iar în ultimii cinci ani au fost agresaţi de infractori alţi 157 de angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

Citește și: Andreea Pora a luat foc la decizia lui Tudorel Toader de a-l demite pe Augustin Lazăr: ‘Iohannis a încearcat să bage gunoiul intern sub preș…’

În urma controalelor efectuate de personalul Romsilva, în ultimii cinci ani au fost constatate 7.301 infracţiuni silvice.

În primele şase luni ale acestui an, angajaţii Romsilva au efectuat 45.862 de acţiuni de control la circulaţia materialului lemnos, unele împreună cu poliţişti şi jandarmi, fiind constatate 813 infracţiuni silvice şi 6.118 contravenţii silvice, în urma controalelor volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat scăzând cu 19,67%.

Citește și: E oficial! Ce s-a întâmplat cu plângerea depusă de fosta soție a lui Liviu Dragnea cu privire la completul care judecă apelul în dosarul angajărilor fictive

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.