Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENE TERIBILE într-un supermaket cunoscut: Un apreciat PREOT a murit

http://ziarullumina.ro
Adi Buric

Preotul Adi Buric (47 de ani), parohul Parohiei Valea Ursului din Protopopiatul Roman, a murit marți, 20 noiembrie, în jurul orei 16:00, în urma unui stop cardiorespirator, informează stiri-neamt.ro.

Evenimentul tragic s-a petrecut la supremaketul Kaufland din Roman, unde preotul Buric Adrian se afla la cumpărături. El a acuzat dureri la piept. Medicii au intervenit dar preotul nu a răspuns la manevrele medicale.

Citește și: PREMIERĂ în istoria Loteriei: Ce numere au fost extrase Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a transmis un mesaj de condoleanţe în care a evocat personalitatea părintelui Adi Buric, „un preot râvnitor, apropiat de enoriaşii săi, solidar cu cei aflaţi în suferinţă, implicat în multe lucrări de construire şi înfrumuseţare a locaşurilor de cult în parohiile unde şi-a desfăşurat misiunea, un slujitor care şi-a asumat cu responsabilitate jugul lui Hristos, desăvârşindu-şi chemarea preoţească”, informează ziarul Lumina.

Potrivit Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Adi Buric s-a născut la data de 08 august 1971 în localitatea Dumbrăveni, județul Vrancea.

A absolvit Liceul Industrial „Unirea”, promoția 1990, apoi Facultatea de Teologie din București, promoția 1995, susținând lucrarea de licență cu tema: „Mari sfinți ortodocși în aghiografia și în evlavia românească”.

Din căsătoria, în anul 1991, cu tânăra Buric Iuliana s-au născut trei copiii: Andrei, Maria și Ștefan.

A fost hirotonit diacon la data de 15 august 1992 la Mănăstirea Văratic, cu prilejul hramului acestei mănăstiri, de către vrednicul de pomenire Eftimie Luca al Romanului, iar preot la data de 16 august 1992 pe seama Parohiei Giurgeni.

Începând cu data de 01 mai 1995, a fost tranferat la Parohia Valea-Ursului, din Protopopiatul Roman, împlinind misiunea încredințată de ierarh și fiind permanent în mijlocul comunității parohiale săvârșind Sfânta Liturghie și îngrijindu-se de sănătatea spirituală a enoriașilor săi.

Citește și: INCIDENT şocant cu o cunoscută judecătoare: 'Mi-a fost frică. Am conştientizat că sunt urmărită'

Alături de lucrarea pastoral-misionară, părintele Adi a desfășurat și lucrări de construcție sau reabilitare a lăcașurilor din patrimoniul parohiei. Astfel, a desfășurat lucrări de restaurare a casei parohiale (1995), a refăcut acoperișul turlei bisericii (1999), a construit o casă de prăznuire la Valea Ursului (2002), a construit o casă de prăznuire la Muncelu de Jos, filie a Parohiei Valea-Ursului (2003), a construit o nouă troiță în curtea bisericii din Valea-Ursului (2005), săvârșind, totodată, și alte lucrări de restaurare sau reparații curente la biserica din Valea-Ursului.

Părintele Buric a slujit 26 de ani în mijlocul credincioșilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.