Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schema Agro Invest de garantare a creditelor pentru companiile din agricultură, discutată în primă lectură în şedinţa de guvern

Guvernul Romaniei
sedinta de guvern Orban

Schema Agro Invest de garantare a creditelor pentru companiile din agricultură va fi discutată într-o primă lectură în şedinţa de guvern de vineri.

"Suntem pregătiţi cu actul normativ, astăzi - în primă lectură. Important - această schemă va avea un plafon de garanţii de un miliard de lei şi este pe aceleaşi principii pe care le avem la IMM Invest. Totuşi, sunt câteva lucruri specifice sectorului agricol din România", a spus ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, în şedinţa de guvern, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’ .

Premierul Ludovic Orban a menţionat că Guvernul trebuie să ofere garanţii pentru finanţare, astfel încât să se elimine dependenţa pe care o au fermierii de tipul de creditare care este utilizat şi care "într-un fel îi obligă să vândă la recoltare, adică în momentul cel mai prost al pieţei, când e oferta cea mai mare la o cerere care este menţinută în mod deliberat la un nivel scăzut".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.