Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schengen – Rareș Bogdan demontează zvonurile: 'Sunt condiţii care şi astăzi sunt îndeplinite!'

Facebook PNL
Rareș Bogdan

SchengenRareș Bogdan demontează zvonurile: 'Sunt condiţii care şi astăzi sunt îndeplinite!'

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, miercuri, despre Acordul privind aderarea României la Schengen pe aerian, că nu e niciun fel de umilinţă, iar verificările care vor fi făcute în aeroporturile din România sunt ceva firesc.

Rareş Bogdan a declarat la Antena 3 că a văzut tot felul de abordări legate de Acordul privind aderarea României la Schengen pe aerian şi nu e niciun fel de umilinţă.

”Eu ultima dată în decembrie au fost oprit pe aeroportul din Larnaca, culmea este că unul dintre poliţiştii Frontex de pe aeroport era român”, a spus europarlamentarul PNL, despre verificările din aeroporturile din România, în urma admiterii României în Schengen pe cale aeriană.

Numărul de polițiști

Rareş Bogdan a precizat că noi avem la ora actuală pe aeroporturi 220 de poliţişti români, iar pe graniţele terestre, undeva la 450 de poliţişti. ”În total, sunt peste 700 de poliţişti din Ministerul Afacerilor Interne din România care sunt detaşaţi, pe Frontex sau pe alte forme de cooperare, în diverse granite ale UE, în diverse state care au aderat la Schengen cu ani în urmă. Faptul că există un control aleatoriu al maşinilor vi se poate întâmpla dvs când treceţi între Ungaria şi Austria, şi nu aveţi număr de România. Vi se poate întâmpla, când coborâţi din avionul de Frankfurt, când faceţi o escală către Paris sau New York, şi vă întreabă doi poliţişti sau reprezentanţi Frontex unde plecaţi, să vă prezentaţi actele şi să le daţi biletul de călătorie”, a mai afirmat liberalul, relatează News.ro. Bogdan a menţionat că i se întâmplă frecvent, ca şi altor europarlamentari, când pleacă la Strasbourg, să li se solicite aleatoriu (..) documente în plus.

”Nu se întâmplă absolut nimic nefiresc ce se întâmplă şi în Portugalia, şi în Spania, şi în Danemarca, Grecia, poate şi în Cipru, mai mult decât oriunde altundeva”, a arătat Rareş Bodan, precizând că pe Acordul respectiv, ”condiţiile Dublin sunt condiţii care şi astăzi sunt îndeplinite”.

Vezi și: Europarlamentarii bulgari dinamitează scandalul Schengen: solicitare către Comisia Europeană cu privire la eliminarea controlului în porturile de pe Dunăre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.