Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de prizonieri eşuat între rebelii din Ucraina şi autorităţile de la Kiev

UKRAINE-RUSSIA-POLITICS-CRISIS-SLAVYANSK

Liderii rebelilor din regiunea separatistă ucraineană Doneţk au zădărnicit un schimb de prizonieri ce a fost pregătit timp de trei luni, informează, duminică, agenţia de presă Unian. 

În ultimul moment, rebelii au formulat cereri ce nu puteau fi acceptate de negociatorii ucraineni, din motive de securitate. Printre aceste cereri s-a numărat şi aceea ca schimbul să aibă loc pe teritoriul republicii autoproclamate Doneţk, nu pe teritoriu neutru. 

Schimbul de prizonieri a fost pregătit timp de trei luni. Cele două părţi reuşiseră să ajungă la o înţelegere în urmă cu două zile. De partea ucraineană la negocieri au participat militari, voluntari şi reprezentanţi ai serviciilor de securitate. 

Părţile conveniseră asupra unui schimb de prizonieri în format "13 contra 13". Dintre prizonierii militari ucraineni ar fi urmat să fie eliberaţi ofiţeri ce au stat închişi un an de zile după evenimentele de la Ilovaisk.

Anterior, un consilier al ministrului-adjunct al apărării din Ucraina, Vasili Budik, anunţa că în clădiri ale fostului Consiliu de Securitate al Ucrainei din Doneţk sunt deţinuţi prizonieri 37 de militari ucraineni. 

Conflictul din estul Ucrainei dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi s-a soldat cu peste 6.800 de morţi din aprilie 2014 şi până în prezent. Un nou armistiţiu a fost instituit în februarie, în urma unui acord de pace încheiat la Minsk, dar incidente soldate cu victime au loc frecvent în estul ucrainean. Kievul şi Occidentul acuză Rusia de susţinerea rebelilor din regiune, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.