Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de replici în Parlament din cauza modificărilor Codului Penal: 'Veți ataca la CCR, dar asta nu vă dă dreptate'; 'Modificați Codul pentru Dragnea'

scandal

Florin Iordache, președinte al comisiei speciale pentru legile justiției, a declarat miercuri că un simplu atac la CCR al modificărilor Codului Penal nu înseamnă că Opoziția are dreptate, în timp ce alesul USR Ion Stelian a acuzat că modificările sunt cu dedicație pentru Liviu Dragnea.

"Am o precizare pentru că au fost foarte multe manipulări și dezinformare. Suntem la capăt de drum, pe care ni l-am asumat, iar legile justiției, ultima dintre ele 304/2004 va fi respinsă cred azi de CCR și iată că sunt aproape să fie promulgate de președinte. Arătați-mi un singur articol care afectează independența. N-ați reușit să o faceți. Legile Justiției vor fi promulgate în următoarele două săptămâni definitiv. Acum în ceea ce privește Codul penal, veți ataca și acest Cod, dar asta nu înseamnă că dacă îl atacați aveți dreptate. Am considerat că modificarea Codului penal este necesară, la fel și Codul de procedură penală. Este vorba de 70 de articole, nu de câteva sute, pentru informarea dvs corectă, iar ele sunt în concordanță cu directivele UE. A existat o mare manipulare, dar cei care au încălcat legea vor răspunde. Dacă cineva este vinovat să meargă în fața instanței pe niște dosare reale și nu pe niște dosare create pentru reglarea de conturi. Vrem să revenim la normalitate în România", a declarat Florin Iordache, președintele comisiei care s-a ocupat de modificările legilor justiției, informeaz Mediafax.

Gabriela Firea: Peste 21.000 de copii au beneficiat de ajutorul de 2.500 de lei acordat de către PMB

De cealaltă parte, Opoziția, care a anunțat deja că va ataca modificările Codului penal la CCR, spune că acestea sunt făcute pentru a-l scăpa de problemele penale pe Liviu Dragnea.

"Dezbaterile de astăzi nu sunt atât despre Codul penal, sunt despre niște modele în societate. Există modelul meritocrației, celui care învață și respect regulile și este premiat și mai e și modelul în care prostul clasei, bătăușul, golanul școlii este premiat și adus la rang de conducător al acestei națiuni. Este și acesta un model până la urmă. Am avut 50 de ani în care liderul țării era un cizmar cu patru clase. Modificați Codul penal pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea. Dacă trei sau mai multe persoane își propun să constituie un grup infracțional pentru a asasina pe cineva, așa ocazional, nu va fi un grup infracțional organizat, un grup literar, va fi un cenaclu de poezie", a spus deputatul USR, Ion Stelian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.