Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de replici, la Antena 3, între Șerban Nicolae și purtătorul de cuvânt al BNR: Asta este statistică? Nu încercați să ne insultați inteligența

serban nicolae

PSD acuză BNR de imixtiune în treburile sale interne. Asta, după ce Banca Naţională i-a obligat pe social-democraţi să trimită rapoarte lunare cu toate plăţile externe efectuate. BNR spune că face totul în scop statistic, iar toate documentele primite sunt confidenţiale. PSD nu înţelege însă de ce este singurul partid obligat să trimită astfel de informaţii către BNR.

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a da explicații pe marginea acestui subiect.

„Capitolul asociații, fundații, partide politice a intrat în vigoare în 2017 ca și capitol distinct de date statistice. (...) Opțiunea pentru PSD are două considerente. Unu, pentru că sunt plăți semnificative. Știm din urmă ce plăți au făcut. Pe bază istorică. (...) Din câte știu eu, da (doar PSD-ului i s-a cerut aceste date). Pe bază istorică s-a decis ca PSD să intre în această bază de date. Noi știm sumele, nu garantăm sumele, nu știm nici alte detalii legate de aceste plăți. Prin solicitarea noastră (c.n. număr factură), ne interesează societatea pentru a avea confirmarea că este o firmă de consultanță”, a spus Dan Suciu.

Bashar Al-Assad și Rusia au început ofensiva totală: Se duc lupte grele în ultima provincie necontrolată de Damasc

Senatorul PSD, Nicolae Șerban a intervenit, întrebând ironic: „Asta este statistică? Să fim serioși. Nu încercați să ne insultați inteligența! Cui folosește o asemenea statistică cu număr de factură și cu verificarea entității, dacă este firmă de consultanță sau nu? Numărul de factură este statistică, ce Dumnezeu?! Am tot tăcut, dar este bătaie de joc.”

Dan Suciu a continuat precizând că BNR nu verifică firma.

„Nu noi verificăm firma. Dar știu eu cine o verifică?”, a mai spus Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.