Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de proporţii a vremii în acest weekend: Anunţul de ultimă oră al meteorologilor

www.radiotimisoara.ro
termometru, vremea

Schimbare de proporţii a vremii în acest weekend. Anunţul de ultimă oră al meteorologilor este extrem de îngrijorător. Se pare că iarna îşi intră în drepturi.

Citește și: Halep devine ‘colega’ Sharapovei: Ce sponsor și-a ales jucătoarea

Sambata

Vremea va fi în general închisã în zonele joase de relief din sudul şi parţial din centrul ţãrii, unde nebulozitatea stratiformã va fi persistentã în mare parte a intervalului, iar la începutul zilei şi noaptea local, în special în Câmpia Românã, va fi ceaţã, asociatã cu burniţã. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ceaţa va apãrea izolat. În cursul nopţii, în partea de sud a teritoriului vor fi precipitaţii în general slabe sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare. Vântul va deveni moderat în regiunile sudice, mai ales în a doua parte a intervalului, când în Dobrogea şi local în Muntenia va avea şi intensificãri cu viteze de pânã la 45...55 km/h, posibil 60 km/h pe litoral. Regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în general în jurul celor climatologic specifice datei, cu maxime de la 0 grade în nordul Moldovei pânã la 8...9 grade în sud, cu precãdere la deal; minimele termice se vor încadra între -8 şi 2 grade, anunţă Antena 3.

Citește și: Surpriză de proporţii: Andra şi Delia vor fi invidioase – ea e cea mai bogată cântăreaţă din România

Duminica

Vremea se va rãci uşor în cea mai mare parte a ţãrii şi va fi în general închisã, cu cer înnorat ziua în majoritatea zonelor. În regiunile sudice şi de sud-est vor fi precipitaţii slabe şi local moderate cantitativ. În centrul, sudul şi sud-estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, local se va depune strat de zãpadã ce va atinge în medie 5...10 cm, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Pe litoral rafalele vor depãşi 60...65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de ploaie. Fulguieli izolate vor fi posibile şi în celelalte zone, mai ales cele montane. Pe timpul nopţii precipitaţiile, însoţite de rafale de vânt se vor restrânge spre extremitatea de sud-est, iar în vestul şi în nordul ţãrii cerul se va degaja. Temperaturile maxime se vor încadra între -1...0 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 6...7 grade în zona de deal din Crişana şi Banat; minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

Citește și: Autorităţile au luat măsuri speciale – Au decis soarta criminalei de la metrou

Presiunea atmosferica va mai scãdea uşor în prima parte a intervalului apoi va începe sã creascã.

Luni

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general, apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an. Cerul va avea înnorãri în majoritatea regiunilor, dar numai trecãtor vor fi fulguieli în zona de munte şi în nord-vestul ţãrii, şi predominant ninsori slabe, cu totul izolat posibil în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, iar cele minime între -9 şi 1 grad, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în zonele joase va fi ceaţã.

2018.02.09 ora 20 - 2018.02.10 ora 08, Vineri - Sambata (La noapte)

Cerul va fi variabil la începutul nopţii, apoi se va forma nebulozitate joasã şi ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã, uşor mai ridicatã decât normal la aceastã datã, va fi de -2...-1 grad.

ÎN BUCUREȘTI

2018.02.10 ora 08 - 2018.02.11 ora 08, Sambata (Maine, 24 ore)

Vremea va fi în general închisã, cu înnorãri persistente, ceaţã la începutul zilei, apoi vânt moderat, din sector estic, condiţii în care temperatura maximã va fi de 4...5 grade. În a doua parte a nopţii vor fi precipitaţii slabe, mai ales lapoviţã şi ninsoare, iar vântul va avea uşoare intensificãri, cu viteze de 40...45 km/h. Temperaturã minimã va fi de 0...1 grad.

Citește și: Vești bune pentru salariații MApN: Cu cât le vor crește salariile, după aplicarea legii salarizării

Duminica

Vremea va fi închisã şi se va rãci. Înnorãrile vor persista şi temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe, mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri de 40...45 km/h. Va fi posibilã depunerea unui strat mediu de zãpadã de 3...5 cm. Temperatura maximã va fi de 2...3 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Presiunea atmosferica va mai scãdea uşor în prima parte a intervalului apoi va începe sã creascã.

Luni

Vremea va fi apropiatã de regimul termic normal pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri în mare parte din interval, vântul va sufla slab pânã la moderat, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -2...0 grade.

LA MUNTE

Sambata

Vremea va fi în general închisã, iar valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice datei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Dimineaţa şi noaptea, pe vãi şi în depresiuni va fi ceaţã.

Duminica

Vremea se va rãci uşor şi va fi în general închisã. Izolat, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.