Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de proporţii într-un domeniu-cheie: Sute de mii de oameni sunt vizaţi - anunţ important al CNAS

Sigla CNAS

Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate din peste 14 milioane vor expira în acest an şi vor fi înlocuite cu altele noi, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Asiguraţii ale căror carduri îşi pierd în acest an valabilitatea vor primi altele noi, urmând să le fie trimise prin poştă, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, pentru News.ro, precizând că noile carduri se află deja în curs de tipărire.

Citește și: Lovitură de teatru! Soția lui Petre Roman, încurcată cu un cămătar! Cum s-a ajuns aici

El a precizat că este vorba despre aproximativ 730.000 de carduri care necesită înlocuire. „Este un proces normal, expiră, deci vor fi înlocuite. Fiecare card de sănătate are o perioadă de valabilitate, cum e şi cu cardul emis de bancă. Dacă expiră, banca îţi face altul nou. Şi dacă nu îl ridici de la bancă şi el expiră, nu o să ţi-l dea pe acela, ci îţi face altul”, a explicat purtătorul de cuvânt al CNAS. Augustus Costache a subliniat că după depăşirea termenului de valabilitate, cardurile de sănătate nu vor mai putea fi folosite, deci asiguraţii trebuie să aştepte cardurile noi. „În niciun caz cardurile de sănătate nu vor putea fi folosite după ce expiră. Este o informaţie greşită pe care am auzit-o şi eu astăzi. Nu, categoric nu. Când expiră, vor veni cardurile noi”, a spus Costache.

Citește și: Se întâmplă în România! Cine este femeia care poartă în buletin numele Miss America

Peste 14 milioane de români deţin carduri de sănătate. Folosirea cardului naţional de sănătate este obligatorie din 1 septembrie 2015, fără prezentarea acestuia la medicul de familie sau la spital neputând fi acordate servicii medicale sau medicamente decât pentru cazurile de urgenţă. Potrivit Legii sănătăţii, cardul naţional de sănătate trebuia să fie introdus până la începutul anului 2008, dar a fost amânat de mai multe ori, până în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.