Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de tactică la Avdiivka - Rusia a încetat să mai folosească atacurile cu valuri umane

Facebook
Avdiivka lupte Donbas

Rusia a încetat să mai folosească atacurile sale infame „un val uman” de la Avdiivka, în schimb desfășurând mici grupuri de asalt sprijinite de aviație pentru a investiga apărarea ucraineană, a declarat Dmytro Riumshyn, comandantul Brigăzii 47 Separate Mecanizate din Ucraina, într-un interviu publicat pe 12 februarie.

Avdiivka, situată la doar câțiva kilometri distanță de Donețk-ul ocupat de ruși, a suferit atacuri intense ale Rusiei din octombrie 2023, deoarece trupele Moscovei urmăresc să încercuiască și să captureze orașul.

De la începutul ofensivei Adviivka, armata rusă a folosit tactica „valului uman”, pe care Casa Albă a descris-o ca aruncând „masse de soldați prost pregătiți chiar pe câmpul de luptă fără echipament adecvat și, aparent, fără pregătire și pregătire adecvată”.

Potrivit lui Riumshyn, Rusia nu are un număr suficient de trupe în jurul Avdiivka pentru a efectua astfel de atacuri în mod regulat.

Rusia desfășoară trupe regulate, grupuri de sabotaj, precum și unități „Storm-Z” și „Storm-V” formate din condamnați la Avdiivka, a declarat comandantul la televiziunea națională.

Atâta timp cât Ucraina are suficient personal și arme, Rusia nu va putea încercui Avdiivka, a adăugat Riumșin.

Forțele ucrainene au respins 23 de atacuri rusești împotriva Avdiivka în ultima zi, a informat pe 12 februarie Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Trupele ruse își continuă asalturile în limitele de sud-est ale orașului Avdiivka, unde au loc lupte stradă-la-stradă, a scris Ministerul Apărării din Regatul Unit în actualizarea sa de informații din 8 februarie.

Probabil că Rusia a desfășurat forțe suplimentare în sectorul Avdiivka în ultimele săptămâni, crescând presiunea asupra pozițiilor ucrainene din jurul orașului, în timp ce Ucraina își continuă contraatacurile pentru a proteja principala rută de aprovizionare, se arată în actualizare.

„Rusia este aproape sigură că va continua presiunea ofensivă în această zonă în următoarele câteva săptămâni, valorificând puternic puterea tactică aeriană pentru a-și sprijini efortul”, a scris ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.