Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbarea așteptată de toți românii! Adriana Cotel, președintele CNAS: Prin această Ordonanță, asigurații vor plăti mai puțin

Inquam Photos / Octav Ganea
CNAS

Modifiricarea legislației privind plata serviciilor medicale prin acordarea dreptului furnizorilor privați de a încasa bani din sistemul public de sănătate va aduce beneficii reale pentru pacienți, dă asigurări Adriana Cotel, președintele CNAS.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

"Prin proiectul de act normativ se reglementează faptul că, pentru a beneficia de servicii medicale la furnizorii privați aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, persoana asigurată va plăti numai diferența dintre tariful furnizorului privat și cel suportat din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, cu informarea și acordul prealabil în scris al acesteia.

Astfel, persoana asigurată va cunoaște de la momentul adresării la furnizorul privat dacă este necesară plata unei contribuții personale, precum și cuantumul acesteia”, a declarat Adriana Cotel pentru Q Magazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.