Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Schimbarea la faţă' a Serviciilor Secrete: Care ar fi noua tactică

facebook.com
sri informatori secret intuneric negocieri

Serviciile Secrete au avut mari probleme în 2017. Cazul lui Florian Coldea sau cel al celebrei 'Anaconda' au zguduit din temelii Serviciul Român de Informaţii (SRI). Şi totuşi, se pare că serviciile nu ar avea mari probleme, aşa cum se vehiculează. Cel puţin asta susţine jurnalistul Cătălin Tache, cel care spune că "sistemul" este de acum mai puternic ca oricand.

Citește și: Pe banii noștri! Fostul soț al Olguței Vasilescu face încă o numire controversată la ASF

"„Paienjenisul” retelei de strangere si analiza a informatiilor e mai performant decat in vremea cand era „grevat” de obligatia de a face informari peste informari unor beneficiari care, apoi, nu faceau decat sa-si bata joc de toate aceste rapoarte. Şi uite ca structurile informative nu doar ca s-au adaptat din mers actualei realitati politice, dar noul joc al serviciilor este unul pe cat de diabolic, pe atat de pragmatic si performant. Iar „autonomia” serviciilor este cu mult mai mare dupa ce au renuntat sa mai piarda vremea incercand sa-i „destupe” pe prea numerosii beneficiari legali. Iar dupa ce sistemul a constientizat ca aceasta informare in exces a prea multor institutii sau persoane a fost o greseala majora, care a dus inclusiv la „explozia” asa-numitului stat paralel, mai ca a- i zice ca prima decizie a Curtii Constitutionale care a „decapat” aceasta intensa colaborare, ca si actiunile ulterioare ale politicienilor si altor structuri de forta a fost intens provocata chiar de catre cei care, acum, isi vad linistiti de propriile interese", spune jurnalistul în national.ro.

Citește și: De unde atâția bani?! Averea URIAȘĂ a lui Liviu Tit Brăiloiu, parlamentarul PSD care a înjurat-o pe senatoarea USR, Florina Presada

Jurnalistul susţine că Serviciile Secrete „si-au rupt” singure capul, mai ales structurile aflate intr-un intens proces de resetare şi că acestea ar beneficia de excesul de zel prin care parlamentari, ministri sau procurori refuza sa mai aiba de-a face cu sistemul. "Ofiterii de informatii ai serviciilor muncesc astazi mai mult decat oricand. Iar daca „beneficiarii” din ultimii doi-trei ani nu prea mai „pupa” nicio informatie, indiferent ca nu li se mai dau „mura in gura” sau ca au fost facuti sa refuze singuri, aceasta nu inseamna in niciun caz ca rapoartele intocmite sunt bagate automat la „taietorul” de hartie. Serviciile tocmai isi impun propriul joc, in timp ce membrii unei clase politice prea debila parca pentru a mai merita sa fie bagata in seama laolalta cu exaltatii din sistem saluta zgomotos ca societatea civila si-a pus bocancul democratiei pe grumazul sistemului! Acest lucru se va vedea cel mai bine in cateva luni, perioada in care, iata, „vedetele de cinema” din servicii dispar una cate una. Si daca retragerea unor personaje ca „Paluga” Sorin Cosma si „Anaconda” Elena Istodi care ajunsesera sa conduca cele mai importante directii din cadrul SRI s-a facut prin „momeala” pensiilor fabuloase, iata ca schimbarea totala a liniilor din servicii va continua cu next level", a încheiat jurnalistul, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.