Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbarea metodei de diagnostic al coronavirusului a dus la scăderea numărului de noi cazuri în China

Inquam Photos / Octav Ganea
otopeni coronavirus aeroport epidemie gripa

umărul de noi cazuri de infecție cu coronavirusul Covid-19 a scăzut abrupt în ultima zi, la mai puțin de 400, în principal ca urmare a unei noi schimbări a metodei de diagnostic decise de autoritățile chineze, potrivit 360medical.ro.

Ultimele date oficiale arată că până joi s-au înregistrat 2.128 de decese și circa 75.700 de cazuri de îmbolnăvire pe plan mondial.

În ultima zi (cazuri raportate joi dimineață) au fost confirmate 394 de noi cazuri în China – cel mai mic număr zilnic din 23 ianuarie și până acum -, comparativ cu 1.749 în ziua precedentă (raportarea de miercuri).

Citește și: INCENDIAR! Pilotul lui Dragnea a spus TOTUL - Drumurile la Belina erau doar pentru lider iar PSD plătea factura

Autoritățile chineze au schimbat în 12 februarie metoda de diagnosticare, permițând confirmarea cazurilor prin scanări CT, mai rapide și care dezvăluie infecții pulmonare.

Anterior, autoritățile din provincia Hubei au permis confirmarea infecțiilor cu coronavirus doar prin teste ARN, însă procesarea acestora poate dura mai multe zile. ARN, sau acid ribonucleic, poartă informații genetice care permit identificarea organismelor precum virusurile.

Însă autoritățile au decis acum revenirea la metoda de diagnosticare doar prin teste ARN, care ar fi mai sigure.

Schimbările de metode de diagnosticare decise de autoritățile din China ridică întrebări multor experți independenți în legătură cu acuratețea datelor oficiale prezentate până acum.

EXTINDERE ÎN AFARA CHINEI

În afara Chinei, infecția cu noul virus a fost confirmată în 27 țări: Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan, Malaezia, Singapore, Australia, Franța, Vietnam, Cambodgia, Nepal, Canada, Sri Lanka, Germania, Finlanda, Emiratele Arabe Unite, Filipine, Italia, India, Suedia, Marea Britanie, Spania, Rusia, Belgia, Egipt și Iran.

În Iran, autoritățile au anunțat că două persoane au murit miercuri din cauza infecției cu coronavirus – deși până marți nu era confirmat niciun caz de infecție cu Covid-19 pe teritoriul iranian.

Citește și: DRAGNEA s-a aflat MEREU în PERICOL! Ateriza cu elicopterul 'în bălării' sau pe un heliport fără niciun aviz sau siguranță tehnică

În Europa, 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în 8 state: Germania (16), Franța (12), Marea Britanie (9), Italia (3), Spania (2), Finlanda (1), Suedia (1) și Belgia (1).

În afara Chinei (inclusiv Hong Kong, unde au fost confirmate 2 decese) au fost raportate decese în cinci țări: Iran, Filipine, Japonia, Taiwan și Franța.

SURSA INFECȚIEI

Analiza genomică realizată de experți a relevat că noul coronavirus din China provine de la lilieci, ca și SARS și MERS, fiind transmis la om printr-o gazdă intermediară.

Vineri, cercetătorii de la Universitatea Agricolă a Chinei de Sud au anunțat, în urma unui studiu, că noul coronavirus a fost transmis de la lilieci la oameni prin intermediul pangolinului, singurul mamifer cu solzi din lume, care a servit drept gazdă intermediară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.