Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări la nivel mondial: China devine cel mai mare cumpărător de grâu din lume, înaintea Egiptului și Turciei

Twitter
grâu alimentar

China va fi cel mai mare cumpărător de grâu din lume, cu Australia ca furnizor cheie, informează Bloomberg. Însă pagubele provocate de ploi fac ca o mare parte din recoltă să fie destinată hranei pentru animale.

Fiind deja principalul importator mondial de porumb și soia, China este acum pe cale să depășească Egiptul și Turcia ca fiind cel mai mare cumpărător de grâu în anul care se încheie în iunie, arată datele oficiale chineze și americane.

Achizițiile au depășit 12 milioane de tone în primele 11 luni ale anului de comercializare, care se încheie în iunie. Mai mult de jumătate din aceste încărcături au fost furnizate de Australia.

Importurile de alimente de bază au accelerat peste 1 milion de tone pe lună începând cu luna octombrie, înainte de a atinge un nivel record de 1,68 milioane de tone în aprilie. Departamentul american al Agriculturii prevede alte 12 milioane de tone de importuri chinezești în 2023-2024, după ce daunele produse la ultima recoltă au făcut ca o mare parte din recoltă să fie potrivită doar pentru hrana animalelor.

Ploile abundente din Henan, cea mai mare regiune de cultură din China, au afectat calitatea și au crescut prețurile la cerealele cu un conținut mai ridicat de proteine folosite pentru fabricarea pâinii și a tăițeilor. Acest lucru ar trebui să fie în beneficiul fermierilor de grâu și al transportatorilor din întreaga lume, în timp ce ar putea afecta cererea pentru alte ingrediente furajere, cum ar fi porumbul și soia, pe măsură ce mai mult grâu este schimbat în rațiile pentru animale.

"Importurile au fost destul de profitabile și multe încărcături au fost rezervate", a declarat Zhang Zhidong, analist senior la Guolian Futures Co. "Cerealele interne sunt scumpe și stocurile sunt în scădere, așa că există cerere". Achizițiile ar trebui să rămână ridicate dacă prețurile rămân favorabile, iar cumpărătorii trebuie să își refacă rezervele, a declarat Rosa Wang, analist la firma de consultanță Shanghai JC Intelligence Co.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.