Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări majore la Instagram: Vor avea efect imediat și în România

Instagram
Instagram

Instagram a anunțat că va implementa noi instrumente pentru a proteja tinerii și pentru a-i apăra de potențiali escroci, inclusiv o funcție care va blura automat nuditatea în mesajele directe.

Compania de socializare a precizat, într-o postare pe blog, citată de The Guardian, că testează funcțiile ca parte a campaniei sale de combatere a escrocheriilor sexuale și a altor forme de „abuz de imagine”, precum și pentru a face mai dificilă contactarea adolescenților de către infractori, conform Mediafax.

Instagram a declarat că escrocii folosesc adesea mesajele directe pentru a cere „imagini intime”. Pentru a contracara acest lucru, va începe în curând să testeze o funcție de protecție împotriva nudității pentru mesajele directe, care estompează orice imagine cu nuditate „și încurajează oamenii să se gândească de două ori înainte de a trimite imagini nud”.

„Funcția este concepută nu doar pentru a proteja oamenii de a vedea nuditate nedorită, ci și pentru a-i proteja de escrocii care pot trimite imagini nud pentru a-i păcăli pe oameni să trimită în schimb propriile imagini", a precizat Instagram.

Funcția va fi activată în mod implicit la nivel global pentru adolescenții sub 18 ani. Utilizatorii adulți vor primi o notificare care îi va încuraja să o activeze. Imaginile cu nuditate vor fi estompate cu un avertisment, oferindu-le utilizatorilor opțiunea de a le vizualiza. Aceștia vor primi, de asemenea, opțiunea de a bloca expeditorul și de a raporta chat-ul.

Persoanele care trimit mesaje directe cu nuditate vor primi un mesaj care le va reaminti să fie prudente atunci când trimit „fotografii sensibile”. De asemenea, acestea vor fi informate că pot anula trimiterea fotografiilor dacă se răzgândesc, dar că există posibilitatea ca alții să le fi văzut deja.

Meta deține, de asemenea, Facebook și WhatsApp, dar noua funcție nu va fi adăugată la mesajele trimise pe aceste platforme.

Instagram și alte companii de social media s-au confruntat cu critici tot mai multe pentru că nu fac suficient pentru a-i proteja pe tineri.

Instagram a declarat că lucrează la o tehnologie care să ajute la identificarea conturilor care ar putea fi potențial implicate în escrocherii sexuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.