Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări pentru detergentul lichid Dero: compania introduce sticla din plastic reciclat şi reciclabil

libertateapentrufemei.ro
haine detergent

Detergentul lichid Dero va fi comercializat în recipiente de plastic 100% reciclabil şi realizate din plastic reciclat, a anunţat luni Unilever într-un comunicat, arată Agerpres.

Această iniţiativă face parte din programul Unilever Clean Future, lansat în 2020 şi dezvoltat de divizia Home Care a companiei, destinat modificării producţiei şi ambalării produselor de curăţenie ale firmei. Programul Clean Future se concentrează pe crearea de produse de curăţenie accesibile, care oferă rezultate superioare de curăţare cu un impact semnificativ mai mic asupra mediului, se menţionează în comunicat.

Andreea Ion, Brand Building Manager Dero, Unilever South Central Europe, a subliniat că iniţiativa introducerii sticlei reciclabile pentru detergentul DERO lichid a apărut din dorinţa companiei de a maximiza conţinutul de plastic reciclat din produsele companiei.

"Schimbarea ambalajului DERO lichid a pornit din dorinţa noastră de a maximiza conţinutul de plastic reciclat din produsele noastre şi de a introduce pe piaţă ambalajele de plastic 100% reutilizabile, reciclabile sau compostabile. Ne dorim să punem la dispoziţia cetăţenilor produse eco-friendly, care protejează planeta şi încurajează oamenii să se alăture acestui demers. Ne bucurăm să iniţiem acest tip de schimbare în categoria produselor de curăţenie a casei la nivel local cu un produs autentic românesc, atât de iubit şi de apreciat. Ne dorim să fim un exemplu pozitiv şi să inspirăm cât mai multe branduri să găsească soluţii sustenabile, cu impact minim asupra mediului", a declarat reprezentantul Unilever, citat în comunicat.

În linie cu angajamentele globale, lansarea noului recipient din plastic reciclat şi 100% reciclabil al detergentului lichid DERO este un pas înainte în atingerea misiunii companiei de a transforma stilul de viaţă sustenabil într-o obişnuinţă şi de a avea un impact local pozitiv pe termen lung, se menţionează în comunicatul Unilever.

De asemenea, o altă marcă cu tradiţie a Unilever, OMO, s-a alăturat acestei iniţiative şi a introdus pe piaţă acelaşi recipient din plastic reciclat şi 100% reciclabil pentru detergentul lichid, potrivit comunicatului.

La nivel global, Unilever şi-a asumat obiective ambiţioase de sustenabilitate atât în ceea ce priveşte formulele produselor din portofoliu, cât şi ambalajele pe care le utilizează. Până în 2025, compania va folosi cel puţin 25% plastic reciclat post-consum în ambalajele produselor din toate categoriile, iar toate ambalajele de plastic folosite vor fi 100% reutilizabile, reciclabile sau compostabile, se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.