Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbările climatice: Este `absolut esenţial` ca Acordul de la Paris să fie pus în aplicare (ONU)

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat marţi că este "absolut esenţial" ca Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice să fie pus în aplicare, într-un moment în care Statele Unite urmează să îşi clarifice poziţia, transmite AFP preluat de agerpres.

În primul său discurs consacrat schimbărilor climatice, Antonio Guterres şi-a exprimat părerea că obiectivele stabilite prin acordul încheiat în 2015 trebuie să fie îndeplinite "cu o ambiţie mai mare". 

Statele Unite fac parte dintre cele 147 de ţări şi entităţi semnatare ale acestui document istoric care vizează limitarea încălzirii globale la mai puţin de două grade Celsius prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. 

"Credem că ar fi important pentru Statele Unite să nu părăsească Acordul de la Paris", a răspuns Antonio Guterres la o întrebare după un discurs ţinut la New York University. 

Dar, a nuanţat el, "chiar dacă guvernul decide să părăsească Acordul de la Paris, este foarte important pentru societatea americană în ansamblul său - oraşele, statele, companiile - să rămână angajată" în voinţa de a se îndrepta spre o economie curată. 

"Trebuie să facem tot posibilul pentru a creşte ambiţiile şi acţiunile noastre până vom reuşi să inversăm curba emisiilor şi să încetinim încălzirea globală", a adăugat el. 

Cu prilejul summitului G7 desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele american, Donald Trump, a refuzat să se alăture celorlalte şase mari economii din acest grup pentru a se angaja să pună în aplicare Acordul de la Paris, afirmând că va lua o decizie în cursul acestei săptămâni. 

Pe de altă parte, secretarul general al ONU, care a calificat acordul ca "un moment remarcabil în istoria omenirii", a dat asigurări că întreprinderile energetice nu au aşteptat politicile guvernamentale pentru a trece la economia verde. 

"Cei care vor eşua să facă pariul privind economia verde vor cunoaşte un viitor gri", a avertizat Antonio Guterres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.