Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură totală pentru criptomoneda românească Elrond eGold, după ce platforma Maiar a fost atacată. Gaură de 113 milioane de dolari

logovectordl.com
elrond criptomonede

Maiar Exchange, un schimb descentralizat (DEX) originar din blockchain-ul Elrond, a fost temporar închis după ce un atacator a folosit și a sustras criptmonedă Elrond eGold ( EGLD ) în valoare de aproximativ 113 milioane USD .

Luni cu câteva minute înainte de ora 12:00 UTC, cofondatorul și CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu, a scris pe Twitter că el și echipa sa „investigau un set de activități suspecte” pe bursa descentralizată de criptomonede Maiar, conform cointelegraph.com.

La scurt timp după, Maiar Exchange a fost închis, Mincu raportând că problema a fost identificată și că a fost implementată o „remediere de urgență”.

Într-un thread pe Twitter postat aproape 24 de ore mai târziu, în jurul orei 23:00 UTC, Mincu a spus că a fost identificat un bug potențial critic care a deschis „o zonă de exploatare pe care pur și simplu trebuia să o rezolvăm și să o atenuăm imediat”.

Activitățile suspecte au fost posibil identificate și explicate într-un thread de Twitter de către analistul pseudonim on-chain Foudres, care a dezvăluit că potențialul atacator a desfășurat un contract inteligent care le-a permis cumva să retragă peste 1,65 milioane EGLD.

Trei portofele au putut să retragă în mod misterios 800.000, 400.000 și, respectiv, 450.000 EGLD, care la prețurile actuale valorează în total aproape 113 milioane de dolari.

Atacatorii au reușit să vândă aproximativ 800.000 de EGLD, în valoare de aproximativ 54 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca prețul EGLD pe Maiar să scadă de la 76 de dolari la aproximativ 5 dolari. Restul criptografiei fie este încă păstrat în diverse portofele, a fost legat la USD Coin ( USDC ) și Ether ( ETH ), fie a fost vândut pe burse centralizate.

Prețul EGLD a scăzut cu 9,5% de la aproximativ 74 USD la un minim pe 24 de ore de 65,50 USD, dar de atunci și-a revenit ușor, tranzacționându-se acum aproape de 68 USD.

Mincu a declarat în actualizarea sa că a fost implementat un upgrade pentru a remedia bug-ul și va fi oferită o explicație tehnică după clarificarea că soluțiile implementate sunt testate și funcționează.

El a susținut că toate fondurile sunt în siguranță și vor fi disponibile la repornirea DEX, care este programată pentru marți, spunând că majoritatea fondurilor exploatate au fost fie recuperate integral, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond.

După cum a raportat anterior de Cointelegraph , aproximativ 1,6 miliarde de dolari în criptomonede au fost furate de pe platformele de finanțare descentralizată (DeFi) în primul trimestru al anului 2022, iar peste 90% din toate criptomonedele furate provin din protocoale de finanțare descentralizată (DeFi) piratate, cum ar fi DEX-urile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.