Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimburile dintre ONU şi armata birmană se limiteză la mesaje scrise

Yahoo News
Myanmar violențe

ONU, în relaţiile sale cu armata birmană, nu mai are decât schimburi de mesaje scrise de la jumătatea lunii februarie şi nu a primit niciun răspuns la o scrisoare trimisă duminică, a afirmat miercuri emisarul Naţiunilor Unite pentru Myanmar, Christine Schraner Burgener, citată de AFP preluat de agerpres.

"În calitate de facilitator (sper) să nu pierd legătura cu armata. Sper că nu se va întâmpla asta. Ultimul meu contact cu comandantul adjunct al armatei birmane (Soe Win) a fost pe 15 februarie", a declarat oficialul ONU pentru mass-media.

"De atunci, am fost în contact în scris şi duminică i-am trimis direct o lungă scrisoare numărului doi", a spus ea. "Nu am mai avut un răspuns direct. Dar ei (militarii) îmi trimit informaţii în fiecare zi, aşa că încerc să păstrez legătura", a precizat Christine Schraner Burgener.

Vineri, diplomata elveţiană a intervenit virulent la Adunarea Generală a ONU, denunţând cruzimea armatei şi cerând comunităţii internaţionale să nu recunoască noul regim.

În cursul ultimei discuţii telefonice, la 15 februarie, între emisarul ONU şi Soe Win, ea l-a avertizat pe acesta din urmă că întreruperile internetului "vor exacerba tensiunile naţionale", a raportat ONU la acea dată.

Locuind în Elveţia, Christine Schraner Burgener încearcă să călătorească în Myanmar după lovitura de stat din 1 februarie, în special pentru a-i vedea pe liderii civili birmani alungaţi de la putere, dar până în prezent orice vizită a fost refuzată de junta militară.

"Nu încă", spun ei. Potrivit diplomatei, "ei susţin că trebuie mai întâi să soluţioneze două lucruri: să continue investigaţiile privind frauda electorală şi să oprească mişcarea de nesupunere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.