Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCJU Constanţa vine în sprijinul pacienţilor care suferă de boala Parkinson cu tratamente inovatoare, gratuite

Parkinson

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) "Sf. Apostol Andrei" Constanţa vine în sprijinul pacienţilor care suferă de boala Parkinson cu două variante de tratament noi, de ultimă generaţie, gratuite şi care le pot asigura o viaţă aproape de normalitate, au informat, vineri, reprezentanţii unităţii medicale, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SCJU Constanţa, folosite de specialiştii din Europa, tratamentul cu apomorfină şi tehnologiile de ultimă generaţie sunt disponibile acum, complet gratuit, şi pentru pacienţii secţiei de Neurologie din cadrul SCJU. Datorită terapiilor infuzionale, diminuarea efectelor bolii poate fi constantă, fapt ce va elimina din peisajul cotidian multe dintre simptomele des întâlnite cum ar fi tremorul, încetineala sau dificultăţile de mers.

"Odată cu aprobarea şi disponibilitatea gratuită pentru pacienţi a tratamentului cu apomorfină, precum şi a tehnologiilor de ultimă generaţie (pompa cu triplă combinaţie levodopa/carbidopa/entacapona gel intestinal), putem să afirmăm că noi, ca specialişti în diagnosticarea şi indicaţia tratamentului bolii Parkinson, avem posibilitatea să ne ajutăm pacienţii cu adevărat, acum având opţiunea să le individualizăm tratamentul în funcţie de stadiul bolii şi de simptomele pe care fiecare pacient le îndură în fiecare zi", a declarat şefa secţiei Neurologie, Any Docu Axelerad, citată în comunicat.

Cele două metode noi de tratament necesită fie utilizarea unui dispozitiv transabdominal, permanent montat prin gastrostomie endoscopică percutană, fie introducerea unui ac subţire sub piele, fixat cu un adeziv care să-l menţină în această poziţie.

"Pentru mine şi colegii mei, specialiştii din secţia clinică de Neurologie a Spitalului Judeţean Constanţa, este o mare realizare profesională să fim printre primele clinici din ţară, având deja primele cazuri cu rezultate remarcabile, cu aceste două noi tehnologii", a mai spus şefa secţiei Neurologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.