Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scoția îl anunță pe noul premier britanic că vrea REFERENDUM pentru independență, dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană

Scotia

A oferi Scoţiei şansa de a-şi alege propriul viitor "va fi mai important ca oricând" în momentul în care Boris Johnson va deveni premierul Marii Britanii, a declarat marţi şefa Partidului Naţional Scoţian, Nicola Sturgeon, relatează AGERPRES.

Sturgeon, care conduce guvernul Scoţiei, spune că are "îngrijorări profunde" legate de perspectiva că, începând de miercuri, Johnson va deveni prim-ministru al Regatului Unit.

Citește și: Radu Tudor denunță un atentat la securitatea României! Celebrul jurnalist atacă Guvernul

"Sunt sigură că marea majoritate a cetăţenilor Scoţiei nu ar fi ales să predea cheile de la guvern unei persoane cu opiniile sale şi cu trecutul său", a scris ea pe Twitter.

Sturgeon a promis că va acţiona pentru "a bloca planul său privind un Brexit fără acord - ceea ce ar aduce un prejudiciu catastrofal Scoţiei".

Citește și: Incredibil! Viitorul șef a CNAS a fost ANCHETAT de DNA

"Şi voi continua cu pregătirile pentru a oferi Scoţiei dreptul de a ne alege propriul viitor prin independenţă, şi nu să avem un viitor pe care nu ni-l dorim, impus de Boris Johnson şi de conservatori. Acest lucru este mai important ca oricând", a mai scris ea.

Sturgeon a declarat în aprilie că intenţionează să organizeze un al doilea referendum asupra independenţei în următorii doi ani dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.